Rețeta clasică a aluatului foietaj

Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Dragi gospodine, astăzi vă prezentăm cea mai bună rețetă pentru a prepara un delicios aluat foietaj. Cu puține ingrediente și puțin efort, veți obține un aluat pufos și fraged, gata să fie folosit în rețetele voastre preferate. Nu mai stați pe gânduri, să începem!

>

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 200 g unt cu 80% grăsime
  • 1 ou
  • 1 lingură de oțet de vin
  • 1 lingură de ulei
  • Un vârf de linguriță de sare
  • 250 ml apă călduță

Mod de preparare

Într-un bol potrivit, bateți oul cu ajutorul unui tel. Adăugați lingura de ulei, lingura de oțet și un vârf de linguriță de sare. Amestecați bine aceste ingrediente.

Turnați peste compoziția de ou apa călduță și amestecați până obțineți o compoziție omogenă.

Cerniți făina direct peste compoziția de ou și amestecați până obțineți un aluat moale și ușor elastic. În funcție de făina folosită, puteți adăuga puțină făină dacă este necesar.

->

După ce ați framântat aluatul în bol, scoateți-l pe o suprafață de lucru înfăinată și continuați să-l framântați până devine moale și nelipicios. Lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 minute.

Întindeți aluatul într-o foaie rotundă, groasă, iar în mijlocul foii creați o cruce delicată cu ajutorul unui cuțit ascuțit.

În centrul crucii, puneți bucata de unt moale la temperatura camerei. Apoi, împăturiți aluatul peste unt și folosind un sucitor, întindeți-l bine până când untul și aluatul se omogenizează perfect.

Împăturiți aluatul, înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l la rece timp de aproximativ 30 de minute.

După 30 de minute, scoateți aluatul și întindeți-l încă o dată pe suprafața de lucru până când tot untul este absorbit de aluat. Acum aluatul este gata de utilizare și îl puteți folosi în rețetele voastre de placinte sau produse de patiserie preferate.

Așadar, dragi gospodine, sunteți pregătite să pregătiți cele mai delicioase rețete cu aluat foietaj. Aduceți în casă aroma inconfundabilă a copturilor proaspete și bucurați-vă de momentele petrecute în bucătărie. Spor la gătit și poftă bună!