Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Baklava este un desert tradițional oriental, iar această rețetă clasică de baklava cu nuci te va purta într-o călătorie prin arome și texturi de neuitat.
Este o prăjitură cu foi subțiri de Phyllo și umplutură bogată de nuci, înmuiată într-un sirop dulce de miere și arome. Este perfectă pentru a fi servită alături de o ceașcă de ceai sau de un cafea aromată. Hai să aflăm cum se prepară!
Ingrediente:
- 225 g nuci măcinate (pecane și nuci)
- 2-3 lingurițe scorțișoară măcinată
- 1 pachet de aluat foi pentru Baclava
- 340 g unt topit
- 600 ml miere
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță coaja rasă de lămâie
Instrucțiuni:
Într-un bol mare, amestecă nucile măcinate și scorțișoara.
Tapetează o tavă de 23×33 cm cu unt topit.
Așează două foi în tava pregătită și unge-le generos cu unt topit.
Presară 2-3 lingurițe de amestec de nuci peste foi.
Repetă acești pași până când se termină toate ingredientele, terminând cu aproximativ 6 straturi de foi pentru Baclava pe partea de sus. Dacă mai rămâne unt topit neutilizat, unge-l peste ultimul strat de foi.
Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, taie prin toate straturile de baclava. Fă câteva tăieturi lungi și apoi câteva tăieturi diagonale pentru a forma diamante.
Coace la cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute, până când devine auriu și crocant.
În timp ce baclavaua se coace, încălzește mierea într-un vas până aproape de punctul de fierbere. Aduagă vanilia și coaja de lămâie.
Îndată ce baclavaua este gata, toarnă amestecul de miere peste partea de sus. Asigură-te că se distribuie uniform.
Lasă baclavaua să se răcească complet în tavă.
Acum că ai rețeta perfectă de baclava cu nuci, nu mai trebuie decât să te bucuri de gustul său bogat și dulce. Poftă bună!