Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.


Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Chef Sorin Bontea împărtășește secretul său culinar pentru prepararea unui delicios drob de miel pentru masa de Paște. Reteta lui Chef Bontea implică înabusirea organelor mielului în loc să le fiarbă, ceea ce conferă un gust bogat și savuros.

Pentru această rețetă, aveți nevoie de:

  • 2 kg de organe de miel și puțină carne de miel
  • prapur
  • 5 cepe
  • mult mărar și pătrunjel
  • sare
  • 5 ouă
  • puțin ulei

Mod de preparare:

Chef Sorin Bontea recomandă înabusirea organelor de miel pentru a păstra gustul lor intens. Înainte de toate, tăiem organele în cubulețe mici.

Apoi, încălzim puțin ulei într-o oală și adăugăm organele de miel. Amestecăm bine și lăsăm în oală până ce apa care iese din organe scade și elimină orice urmă de sânge din compoziție.

Între timp, curăţăm cele cinci cepe și le tocam mărunt. Le călim într-o tigaie până devin moi. Este recomandat să fim atenți la ceapă în timpul călirii.

După ce am terminat de înăbuşit organele împreună cu carnea de miel, putem pune la calit ceapa. Trebuie să ţinem cont că drobul de miel va mai sta alte 30-40 de minute în cuptor, de aceea nu trebuie să uscăm organele.

După ce organele au fost înăbușite, acestea nu trebuie să fie perfect făcute, ci ușor moi sau chiar crude. Le trecem prin mașina de tocat împreună cu mărarul și pătrunjelul.

După ce avem compoziția tocată, o adăugăm într-un bol împreună cu carnea, ceapa tocată și ouăle crude (cu tot cu albuș și gălbenuș).

Amestecăm foarte bine și verificăm dacă avem compoziția potrivită, strângem în mână pentru a ne da seama dacă se leagă bine. Dacă nu, mai putem adăuga mărar, pătrunjel sau ceapă. Unii preferă să adauge și puțin pesmet. Condimentăm cu sare și piper și amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă.

Tapetăm cu ulei o tavă mare, adăugăm drobul și îl bagăm în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-40 de minute.

Dacă doriți, puteți adăuga în interior câteva ouă fierte pe mijlocul compoziției înainte de a introduce tava în cuptor.

Drobul este gata atunci când se desprinde ușor de pe marginile tavii și devine rumen. Îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească.

Aceasta este rețeta Chef-ului Sorin Bontea pentru un drob de miel savuros. Poftă bună!