Reteta de Scovergi

Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.


Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 350-400 ml apă
  • un cub de drojdie
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de untură solidă (sau 2 linguri de ulei)
  • 1/2 linguriță de sare

>

Pentru prăjit:

  • 1/2 litru de ulei

MOD DE PREPARARE:

Dizolvați drojdia în puțină apă călduță.

Într-un bol mare, cerneți făina și faceți o adâncitură în mijlocul acesteia.

->

Adăugați zahărul, sarea, untura (sau uleiul) și drojdia dizolvată. Începeți să frământați, adăugând treptat apă.

Transferați aluatul pe o suprafață presărată cu făină și frământați bine până nu se mai lipește de mâini.

Puneți aluatul înapoi în bol, acoperiți-l cu un prosop curat și lăsați-l să crească până își dublează volumul.

Împărțiți aluatul în șase părți egale și întindeți-le cu mâinile până ajung la dimensiunea dorită.

Încălziți uleiul într-o tigaie adâncă, iar când începe să sfârâie, prăjiți scovergile. Înțepați-le ușor în mijloc cu o furculiță și rumeniți-le pe ambele părți până devin aurii.

………………………………………………………………………………………………..

Incerca si reteta de Gogosi impletite

Ingrediente pentru gogosi:
• 3 căni de făină
• 2 linguri de unt
• 7 grame de drojdie
• 5 linguri de zahar
• 1 cană de lapte
• 1 ou
• ½ linguriță de sare
• Ulei pentru prajit
• ½ lingură de scorțișoară pudră

Cum se prepara:

Pune drojdia într-un castron, toarnă puțină apă călduță pentru a o dilua, adaugă făina și amestecă bine. Faceți aluatul, ideal cu un robot sau o mașină de pâine. Dar dacă nu aveti apatele, framantati cu mana.

Se adauga laptele, apoi 2 linguri zahar si oul. Adăugați sarea. Framantati aluatul 3 minute, trebuie să fie neted. Se adauga apoi untul moale iar aluatul trebuie sa devina lucios.

Se modelează sub forma unei mingi, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut o oră

Aluatul isi va dubla volumul. Faceti bucati de aluat de aceeasi dimensiune, modelati bile si datii forma dorita (impletitura)!

Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit minim 30 de minute. Gogoșile vor prinde volum si vor fi gata de prăjit.

Prăjiți pe fiecare parte 3 minute, scurgeți și treceti-le printr-un amestec de zahăr cu scorțișoară (3 linguri zahar și ½ linguri de scorțișoară pudră), sau acoperiți cu glazură.