Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Dacă doriți să întâmpinați oaspeții cu un desert rafinat și delicios, tiramisu este o alegere perfectă. Acest desert italian clasic combină straturi de savoare cafea, cremă de mascarpone și piscoturi, rezultând o explozie de arome îmbietoare.

Nu trebuie să fiți un expert în bucătărie pentru a pregăti tiramisu-ul perfect. Urmați această rețetă simplă și veți obține un desert absolut minunat!

Ingrediente

Pentru umplutură mascarpone:

  • 1 1/2 căni de brânză mascarpone
  • 1/2 cană de zahăr granulat
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 1 cană de smântână pentru frisca

Pentru amestecul de înmuiere în cafea:

  • 1 1/2 căni de café macinat sau cafea puternică, răcită
  • 2 lingurițe de lichior de cafea (opțional)
  • 1/4 cană de zahăr granulat

Pentru asamblare:

  • 24-30 piscoturi
  • Cacao pudră, pentru decor

Instrucțiuni

  1. Într-un vas adânc, combinați cafeaua macinată sau cafeaua puternică, lichiorul de cafea (dacă folosiți) și 1/4 cană de zahăr granulat. Amestecați până când zahărul se dizolvă. Lăsați deoparte să se răcească.

1.Intr-un bol, bateți brânza mascarpone, 1/2 cană de zahăr granulat și extractul de vanilie până când se omogenizează și devine o cremă fină.

2.Într-un alt bol, bateți gălbenușurile de ou până devin mai deschise la culoare.

3.Adăugați gălbenușurile mixate puțin câte puțin în amestecul de mascarpone, amestecând ușor până se încorporează complet.

4.Într-un alt bol, bateți smântâna pentru frisca până se formează vârfuri rigide.

5.Adăugați treptat smântâna bătută în amestecul de mascarpone, amestecând cu grijă pentru a păstra textura ușoară.

6.Treceți rapid fiecare piscot prin amestecul de cafea. Aveți grijă să nu îi înmuiați prea mult, doar o înmuiere rapidă pentru a-i umezi.

7.Așezați un strat de piscot înmuiți într-un vas de servire sau în cupe individuale pentru desert.

8.Întindeți jumătate din crema de mascarpone peste piscot înmuiați.

9.Repetați cu un alt strat de piscoturi înmuiate și crema de mascarpone rămasă.

10.Acoperiți tiramisu-ul și lăsați-l la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte. Acest timp de odihnă va permite aromelor să se contopească și desertului să se stabilească.

11.Înainte de servire, presărați deasupra tiramisu-ului cacao pudră nesărată.

12.Savurați tiramisu-ul făcut în casă rece și bucurați-vă de straturile de cremă delicioasă și aromele de cafea.

„Această rețetă simplă de tiramisu este perfectă pentru a vă încânta oaspeții cu un desert rafinat și delicios. Straturile de cremă de mascarpone și piscoturi inmuiate în cafea vor crea o explozie de arome care vă va încânta papilele gustative.

Și cel mai bun lucru este că nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente sau timp pentru a pregăti acest desert. Deci, urmați pașii simpli ai rețetei și savurați tiramisu-ul făcut în casă alături de cei dragi!”