Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au fost… Aceste gogoșele plate sunt delicioase, spornice și imposibil de ratat, chiar dacă acel ce le pregătește nu e deloc experimentat.

Ingrediente:

500 grame faină,

250 mililitri ulei,

100 grame zahăr,

1 plic de drojdie uscată,

coaja unei jumătăți de lămâie,

esenţă de rom,

zahăr pudră vanilat,

puțină sare,

scorțișoară pulbere,

500 ml ulei pentru prăjit (preferabil de cocos sau palmier, dar se poate folosi și cel de floarea soarelui).

Mod de Preparare:

Amestecăm toate ingredientele, cu excepția uleiului pentru prăjit și frământăm foarte bine. Aluatul trebuie să fie dens, dar elastic.

Îl lăsăm să crească jumătate de oră, acoperit, în loc cald. Întindem aluatul în foaie de 0,5 cm grosime, apoi tăiem fâşii de 2 cm late pe lungime, apoi pe lăţime ușor oblic.

Obținem un fel de romburi alungite, late de 2 cm și lungi de 12-14 cm. La mijloc, pe lungime, tăiem usor fiecare dreptunghi, luăm un capăt și îl trecem prin incizie, apoi prindem de ambele capete și tragem ușor.

Încingem uleiul pentru prăjit și verificăm temperatura cu o mică bucată de aluat.

Dacă sfârâie și se ridică repede la suprafață, trecem la prăjit minciunelele, pe rând.

Le scoatem cu spumiera pe hârtie absorbantă, după ce s-au rumenit. Cât sunt calde încă, amestecăm zahărul pudră cu scorțișoară și îl presărăm generos peste minciunele.

Le servim călduțe sau reci.