Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Rețetă pentru prăjitură cu ciocolată și afine:

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 400 g zahăr
  • 600 g făină
  • 240 ml ulei vegetal
  • 400 ml lapte
  • 150 g bucăți de ciocolată
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 2,5 lingurițe praf de copt
  • 4 linguri lapte
  • Afine (congelate sau proaspete), după gust
  • Sirop/zeamă de la compot, după gust
  • Migdale măcinate, după gust

Mod de preparare:

Bateți ouăle cu zahărul într-un bol, apoi adăugați uleiul și laptele și amestecați cu făina și praful de copt.

Pentru a evita cocoloașele în aluat, adăugați făina prin sită.

Turnați jumătate din aluat în alt bol și amestecați-l cu bucățile de ciocolată, pudra de cacao și laptele.

La final, adăugați afinele în aluatul de cacao. Cantitatea de afine poate fi ajustată în funcție de preferințele gustative.

Alternând între aluatul simplu și cel de cacao, turnați-l în tava tapetată cu hârtie de copt. Folosiți o scobitoare pentru a crea modele.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de 40 de minute.

După coacere, însiropați prăjitura cu sirop și presărați migdale măcinate deasupra.

Bucurați-vă de prăjitura delicioasă!

Vezi si: Clatite de post

Ingrediente:


Pentru clatite
-100 grame faina alba
-100 mililitri apa minerala
-50 mililitri ulei
-25 grame zahar
-sare


Pentru umplutura
-orice fel de dulceata doriti (eu le-am umplut cu dulceata de afine)
Optional
-zahar pudra

Cum se prepara:

Într-un bol punem făina și adăugăm treptat apa minerală, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Apoi incorporăm uleiul, zahărul și un vârf de cuțit de sare.

Amestecăm bine.

Dacă considerăm că compoziția este prea groasă, putem adăuga puțină apă minerală.

Scopul este să obținem un aluat cu consistența unei smântâni mai subțiri.

Încălzim o tigaie (preferabil una de teflon), o ungem ușor cu ulei și apoi turnăm cu ajutorul unui polonic compoziția, înclinând tigaia astfel încât aluatul să se întindă pe toată suprafața.

Când marginile clătitei s-au rumenit, o întoarcem pe cealaltă parte.

Clătitele coapte le așezăm pe rând pe o farfurie și le acoperim pentru a nu se usca.

După ce am terminat de copt toate clătitele, ungem fiecare în parte cu dulceață de afine (sau altă dulceață preferată), le împăturim și le presărăm cu zahăr pudră.