Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Această rețetă clasică de tocăniță de vită este perfectă pentru a o face într-un weekend friguros. Vinul roșu se potrivește de minune cu carnea de vită, ceapă, morcovi, cartofi și vin roșu.

Vești bune dacă trebuie să hrăniți multă lume: poate fi dublată (sau triplată) cantitatea fără probleme.

Rețeta de tocăniță de vită

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Numar de Porții: 4

  • ¼ cană făină albă
  • ¼ linguriță de piper măcinat proaspăt
  • 450 de grame de carne de vită pentru tocăniță, tăiată cubulețe de 2,5 cm și fără grăsime
  • 5 linguri de ulei vegetal
  • 2 linguri de oțet de vin roșu
  • 1 cană de vin roșu
  • 830 de ml de supă de vită, făcută în casă sau din conservă cu conținut redus de sodiu
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapă medie, curățată și tocată
  • 5 morcovi medii, curățați și tăiați felii subțiri
  • 2 cartofi mari de băutură, curățați și tăiați cubulețe de 2 cm
  • 2 lingurițe de sare

Cum se prepară tocănița de vită?

Într-un bol, amestecați făina și piperul. Adăugați carnea de vită și amestecați bine. Într-o oală mare, încingeți 3 linguri de ulei. Adăugați câteva bucăți de carne pe rând, fără a aglomera tigaia.

Gătiți până când toate părțile cărnii se rumenesc, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Dacă este necesar, adăugați mai mult ulei între parti.

Scoateți carnea din oală și în locul ei puneți oțetul și vinul. Gătiți la foc mediu-ridicat, frecând fundul oalei cu o lingură de lemn pentru a îndepărta eventualele bucăți rumenite.

Adăugați carnea, supa de vită și foile de dafin. Lăsați la fiert, apoi reduceți focul pentru fiert la foc mic.

Acoperiți și gătiți, scăzând spuma din supă din când în când, timp de aproximativ 1 ½ ore sau până când carnea este fragedă. Adăugați ceapa și morcovii și gătiți timp de 10 minute cu capacul pus.

Adăugați cartofii și continuați gătirea până când legumele sunt moi, aproximativ 30 de minute în plus. Dacă tocănița este prea uscată, adăugați supă sau apă. Sarea și piperul pot fi adăugate după gust.

Pofta buna!