Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Chiflele dulci: foarte pufoase și ușor de preparat! Aici este o rețetă simplă pentru a face briose dulci minunate acasă! Doar lapte, făină, drojdie proaspătă și unt. Vor fi cele mai pufoase brioșe de pe Pământ.

INGREDIENTE:

  • 500 ml (2 căni) lapte cald

  • 7 g (1 1/2 linguriță) drojdie uscată

  • 100 g (1/2 cană) zahăr brun

  • 60 ml (1/3 cană) ulei

  • 1 lingură oțet

  • 1 linguriță sare

  • 2 ouă

  • 750 g (6 căni) făină

  • 50 g (1/5 cană) unt

PENTRU UNGERE ȘI COACERE:

  • 1 gălbenuș de ou + 15 ml (1 lingură) de lapte

  • 20 g semințe de susan

Cum se prepara:

Turnați laptele călduț într-un castron adânc, apoi adăugați zahărul și drojdia, amestecați, acoperiți și lăsați timp de 15 minute. Apoi adăugați uleiul, oțetul, sarea, ouăle, amestecați totul și adăugați treptat făina. Framântați un aluat fin și lipicios, apoi adăugați cubulețele de unt moale și framântați cu aluatul. Lăsați aluatul, acoperit, să stea timp de 2 ore.

Împărțiți aluatul în 9 bile de câte 170 de grame fiecare. Așezați bilele pe o tavă de copt, pe care ați căptușit-o cu hârtie de copt. Când ați așezat toate bilele, acoperiți-le cu un șervet de bucătărie și lăsați-le timp de 30 de minute.

Amestecați un gălbenuș de ou și 1 lingură de lapte, ungeți briosele și presărați-le cu susan.

Coaceți la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute.

Bucurați-vă de chiflele dulci.