Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 400 ml (1 ¾ cești) lapte călduț

  • 100 g (1/2 ceașcă) zahăr

  • 7 g drojdie uscată

  • 1 ou

  • 15 ml (1 lingură) ulei

  • o priză de sare

  • 10 g (2 lingurițe) zahăr vanilat

  • 600 g (3 ¾ cești) făină (6 pahare de 200 ml)

  • 100 g (7 linguri) unt topit

Mod de preparare:

Într-un castron, amestecă laptele călduț, zahărul și drojdia instant. Bate bine și lasă deoparte timp de 10 minute.

Adaugă uleiul, oul și zahărul vanilat, și amestecă pentru a combina ingredientele.

Adaugă făina și sarea, și începe să amesteci aluatul cu o spatulă. Apoi continuă să frămânți cu mâinile până se leagă bine.

Adaugă untul și continuă să frămânți până obții un aluat elastic.

Acoperă și lasă să stea timp de 1 oră.

Împarte aluatul obținut în 10-12 bucăți și formează bile din fiecare bucată. Acoperă-le cu folie de plastic și lasă să stea timp de 15 minute.

Rulează fiecare bilă într-o formă ovală lungă. Îndoaie ovalul pe jumătate pe lungime și rulează pentru a forma un croissant. Continuă cu restul aluatului.

Așază croissanții pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Acoperă și lasă să stea timp de 15-20 de minute.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Ungele cu lapte și coace timp de 25 de minute.

Când sunt gata, unge fiecare croissant cu unt.

Bucură-te de croissantele tale făcute în casă.

Pofta buna!