Cu un singur ingredient, poți transforma un preparat considerat banal într-o delicatesă divină ce va încânta papilele gustative. Află de ce ar trebui să fierbi carnea de porc în bere și încearcă rețeta pentru un prânz familial de neuitat.

Dacă dorești să îți surprinzi familia sau musafirii cu un preparat delicios, această rețetă simplă și gustoașă este alegerea perfectă. Ai nevoie de două kilograme de carne de porc și jumătate de litru de bere, recomandată fiind varianta neagră.

Tot ce trebuie să faci este să torni întreaga cantitate de bere într-o tavă, împreună cu carnea de porc, și să acoperi vasul cu folie de aluminiu. Setează cuptorul la 165 de grade Celsius și pornește cronometrul pentru 90 de minute.

Pentru această rețetă simplă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Două kilograme de carne de porc (pulpă, mușchi, cotlet, piept sau coaste)
  • Jumătate de litru de bere neagră
  • Sare și piper (cantitățile variază în funcție de preferințe)
  • Un kilogram de cartofi
  • Câteva crenguțe de rozmarin proaspăt

Pentru un plus de aromă, poți ține carnea la rece într-o marinadă făcută din:

  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură de sare
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de muștar cu semințe
  • 1 linguriță de oțet balsamic
  • 1 linguriță de boia dulce și afumată
  • 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat.

Poți fiert carnea de porc în bere pentru rezultate fragede și aromate. Această metodă de preparare se poate aplica la pulpă, mușchi, cotlet, piept de porc sau chiar coaste.

În timpul procesului de gătire, este esențial să verifici constant starea preparatului. Dacă sosul de bere scade prea mult, adaugă câte o cană de apă fierbinte în tavă. La jumătatea timpului de gătit, întoarce carnea pe ambele părți.

După cele 90 de minute de gătire, adaugă în tavă ingredientele pentru o garnitură perfectă: cartofi, condimentați cu sare, piper și crenguțe de rozmarin. Poți amplasa garnitura și deasupra cărnii. Totul se stropește cu ulei și se lasă la cuptor încă 45, chiar 50 de minute.

La final, îndepărtează folia de deasupra, crește temperatura la 200 de grade Celsius și mai lasă preparatul încă 15 minute, până când cartofii se rumenesc frumos.