Un sirop preparat din urzici tinere si proaspete este considerat de specialisti drept un elixir care revigoreaza si intinereste organismul. Leacul se administreaza persoanelor anemice, stresate, dar si bolnavilor care se confrunta cu efectele multor afectiuni cronice..

Ingrediente
– 40-50 varfuri de frunze proaspete de urzici tocate marunt
– 200-250 g de miere (preferabil miere de salcam fiindca este parfumata si iubita de copii dar se poate folosi orice tip de miere de albine de calitate)

Modul de preparare

Tocam fin urzicile tinere si le punem intr-un borcan, pe care-l umplem trei sferturi. Peste urzici, turnam mierea, pana cand borcanul este plin. Amestecam zilnic ingredientele si lasam compozitia la macerat timp de 30 de zile. Dupa aceea, filtram continutul. Siropul se pastreaza la rece. Se consuma cate o lingura pe zi din acest sirop concentrat, iar efectele nu se lasa asteptate.

Acest remediu este benefic in lupta impotriva reumatismului si artritei, si tinand cont de faptul ca urzica este o planta bogata in fier, remediul poate fi folosit si in combaterea anemiei.
Mai mult, chiar si persoanele care sufera de astm sau afectiuni ale pielii pot folosi acest sirop. Se pare ca produsul este folosit si ca sa previna problemele urinare sau respiratorii, dar si caderea parului. Poti chiar sa stropesti clatitele pe care le-ai preparat cu acest sirop, fara sa mai fie nevoie, in acest caz, sa il diluezi cu apa.