Iată o rețetă tradițională de mici:
Ingrediente:
1 kg carne tocată de oaie și vită (sau porc)
1 lingură sare
1 linguriță piper măcinat
1 linguriță boia dulce
1 linguriță cimbru uscat
1 linguriță sare de amoniu (opțional)
100 ml apă rece
Instrucțiuni:
Într-un bol mare, amestecați carnea tocată cu sare, piper măcinat, boia dulce și cimbru uscat. Dacă doriți să utilizați sare de amoniu, adăugați-o în amestecul de carne și amestecați bine.
Adăugați apă rece în amestecul de carne și amestecați bine, până când apa este complet absorbită de carne.
Împărțiți amestecul de carne în bucăți egale și modelați-le în forme cilindrice (mici).
Încingeți grătarul la foc mediu și ungeți-l cu ulei pentru a preveni lipirea. Puneți bucățile de carne pe grătar și gătiți-le timp de 10-15 minute, întorcându-le periodic, până când sunt gata.
Serviți cu pâine, muștar și/sau ketchup, după gust.
Poftă bună!