Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Pâinea turcească este cea mai ușoară și cea mai gustoasă pâine pe care o vei face vreodată. Cu această rețetă simplă, poți pregăti o pâine pufoasă și delicioasă în doar câteva pași!

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g făină;
  • 150 ml lapte călduț;
  • 150 ml apă călduță;
  • 1 linguriță sare;
  • 2 lingurițe drojdie uscată;
  • 3 lingurițe ulei de măsline;
  • pătrunjel tocat;
  • fulgi de chili.

Cum să faci pâine turcească?

Amestecă drojdia și sarea în făină cu un tel. Adaugă laptele călduț și apa călduță și amestecă până când lichidele sunt absorbite.

Adaugă uleiul de măsline și frământă până când aluatul devine neted (aproximativ 10 minute).

Formează o bilă din aluat, ung-o cu ulei vegetal și las-o deoparte într-un loc cald pentru o oră, sau până când se dublează în volum.

Împarte aluatul crescut în șase bucăți și modelează fiecare într-o bilă.

Fiecare plăcintă aplatizată trebuie întinsă subțire și pusă pe o tigaie cu foc mediu-mare.

Lasă-le să se coacă timp de 5-6 minute (2,5-3 minute pe fiecare parte).

Fiecare plăcintă trebuie să formeze o pungă în mijloc atunci când o întorci. Ungi fiecare plăcintă călduță cu ulei, apoi presari pătrunjel și fulgi de chili deasupra.

Și gata! Acum poți savura o bucată delicioasă de pâine turcească proaspătă, pufoasă și aromată. Poți servi pâinea turcească ca atare sau alături de diferite feluri de mâncare pentru a însoți gustul tău culinar preferat.