Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Una dintre cele mai populare conserve pentru iarnă sunt castraveții și roșiile. Așa-numitul standard „de aur”, pe care toată lumea îl iubește. Totuși, mult mai gustos și mai simplu va fi să faci un asortiment.
Asortimentul de legume după această rețetă este foarte gustos, suculent și cu o aciditate perfectă.
Ingrediente principale:
- 1 kg castraveți
- 1 kg roșii
- 3 cepe
- 1 căpățână de usturoi
- mărar
- 5-6 frunze de dafin
- 5-6 boabe de piper negru
- 5-6 boabe de piper aromat
Pentru marinadă:
- 2 l apă
- 2 linguri sare
- 4 linguri zahăr
- 150 g oțet 9%
Mod de preparare:
Curățați ceapa și tăiați-o rondele sau jumătăți de rondele. Curățați usturoiul. Spălați roșiile și tăiați-le în felii.
La fundul fiecărui borcan, puneți castraveți, rondele de ceapă și umpleți cu roșii.
Puneți în fiecare borcan 1-2 căței de usturoi, 0,5-1 frunză de dafin și un umbel de mărar, și adăugați câteva boabe de piper negru și piper aromat.
Pregătiți marinada.
Puneți o cratiță cu apă pe foc, adăugați zahărul și sarea și amestecați bine până se dizolvă toate cristalele.
Aduceți lichidul la fierbere, când marinada începe să fiarbă, adăugați oțetul și turnați marinada în borcane, fără a umple până sus, sterilizați borcanele și adăugați marinada până la margine, acoperiți cu capace (sterilizați după ce apa începe să fiarbă timp de 15 minute).
După acest timp, scoateți borcanele, înfiletați capacele, întoarceți-le și înveliți-le într-o pătură până se răcesc complet.