INGREDIENTE:

Pentru un borcan de 3 litri:

-roșii;

-2 foi de dafin;

-2 boabe de ienibahar;

-3-4 frunzulițe de coacăz negru

-ardei bulgaresti

Pentru marinadă:

-3 litri de apă;

-o linguriță de sare de lămâie;

– 6 linguri de zahăr;

-100 g de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine și uscați borcanele de 3 litri.

2.Puneți foile de dafin, boabele de ienibahar și frunzele de coacăz negru pe fundul lor. Apoi așezați compact roșiile în ele.

3.Acoperiți roșiile din borcane cu apă clocotită și lăsați-le să se opărească pe parcursul a 15-20 minute, așezând capacele peste ele.

4.Apoi scurgeți apa într-o cratiță și dați-o iarăși în clocot. Adăugați sarea, zahărul și sarea de lămâie în ea. Lăsați-o să clocotească timp de încă un minut și turnați-o imediat în borcanele umplute cu roșii.

5.Închideți ermetic borcanele. Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.