Astazi, 25 martie 2023, credinciosii ortodocsi sarbatoresc Buna Vestire sau Blagovestenia. Rosteste aceste rugaciuni puternice de Buna Vestire, ca sa-ti mearga bine in viata!

Rugaciune puternica de Buna Vestire – Catre Dumnezeu Tatal

Doamne, Dumnezeule, Atotttiitorule, Cel Care ai binevoit ca Fiul Tau Cel Unul-Nascut sa Se intrupeze dintr-o femeie neispitita de nunta si sa Se faca om pentru a noastra mantuire, Cel Care ai trimis totodata si pe Gavriil, Arhanghelul Tau, spre a binevesti zamislirea Ta cea fara de samanta Sfintei Fecioare Maria, mai inainte de veci randuita drept locas al acestei Taine infricosatoare, dinainte-cunoscuta Tie si Cuvantului Celui dimpreuna-vesnic cu Tine;

Tu insuti, pentru rugaciunile ei si ale tuturor Sfintilor Tai, binevesteste sufletelor noastre prin Harul Tau iertarea pacatelor si bucuria cea de neinstrainat; binecuvanteaza poporul Tau cu pace; da-ne sa cunoastem calea pe care, pasind, vom placea bunatatii Tale, si ne calauzeste spre a Ta Imparatie cereasca.

Cu indurarile Hristosului Tau, cu Care esti binecuvantat, impreuna cu Preasfantul si Bunul si de-Viata-tacatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Rugaciune puternica pentru Blagovestenie – Catre Fecioara Maria

Rugaciunea catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu din Acatistul Bunei Vestiri alina sufletul si ajuta in momente grele.

„O, Preasfanta Nascatoare de Dum­ne­zeu, Fecioara stapana, tu esti mai inalta si mai presus decat ingerii si arhanghelii. Si esti mai cinstita decat toa­ta faptura. Esti mirarea cea mare a in­ge­ri­lor, propovaduirea prorocilor, po­doa­ba cea aleasa a arhanghelilor. Esti inta­rirea cea tare a mucenicilor, lauda cea preamarita a apostolilor, povatuitoa­rea cea tare a calugarilor.

Esti infranarea cea tare a postitorilor, curatia si slava fecioa­re­lor, veselia cea lina a mai­ci­lor. Esti in­te­lep­ciunea si invatatura prun­ci­lor, car­muitoarea saracilor si a vadu­velor. Esti imbracaminte celor goi, sana­tate celor bolnavi, izbavire celor ro­biti.

Tu esti liniste celor de pe mare, liman bun celor inviforati, povatuitoare ne­os­te­nita ce­lor rataciti, mergere usoara celor cala­tori, odihna buna celor oste­niti, aco­pe­ramant si scapare celor asu­priti.