Se spune ca astazi Cerul este deschis si rugaciunea noastra ajunge mai usor la Bunul Dumnezeu. Iata ce trebuie sa rostesti in ziua de Rusalii.

Rugaciunea de Rusalii
Imparate Ceresc, Preabunule Mangaietorule, Duhule al adevarului, Cel ce din Tatal mai inainte de veci purcezi si intru Fiul pururea Te odihnesti; nepartinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeiesti, pe care le imparti precum voiesti; prin care si noi nemernicii ne-am sfintit si ne-am uns in ziua botezului nostru.

Cauta spre rugaciunea robilor Tai, vino la noi si Te salasluieste intru noi si curateste sufletele noastre, ca sa putem a ne face locas Preasfintei Treimi.

Asa, o Preabunule, nu Te scarbi de necuratia noastra, nici de pacatele noastre; ci le tamaduieste pe ele cu ungerea Ta.

Lumineaza mintea noastra, ca sa cunoastem desertaciunea lumii si a celor ce sunt in lume; lumineaza stiinta noastra, ca neincetat sa vesteasca noua ceea ce se cuvine, a face si ce se cuvine a lepada; indeparteaza si innoieste inima noastra, ca sa nu izvorasca mai mult ziua si noaptea ganduri rele.

Iar duhul lenevirii, al mahnirii, al iubirii de stapanire si al grairii in desert goneste-l de la noi. Si ne da noua duhul dragostei si al rabdarii, duhul blandetii si al dreptatii, ca fara de lenevire sa calatorim pe calea sfintelor porunci.

Si asa, ferindu-ne de tot pacatul si implinind toata dreptatea, sa ne invrednicim a primi sfarsit crestinesc si a intra in Ierusalimul cel Ceresc, iar acolo a ne inchina Tie, impreuna cu Tatal si cu Fiul, cantand in vecii vecilor: Treime Sfanta, slava Tie!