Vlad Pascu a fost implicat într-un accident grav care a avut loc în stațiunea 2 Mai la data de 19 august 2023. Tânărul conducea un autoturism marca Mercedes Benz atunci când a intrat într-un grup de tineri.

Din păcate, în urma impactului, Roberta și Sebastian au pierit pe loc, iar medicii nu au reușit să salveze viețile lor.

Alți trei adolescenți au suferit răni și au primit îngrijiri medicale în urma acestui tragic accident. Evenimentul a zguduit întreaga țară, iar Vlad Pascu a fost reținut și arestat în legătură cu acest incident.

Conform informațiilor obținute cu aproape două luni după tragicul eveniment, se pare că Vlad Pascu se afla sub influența drogurilor atunci când conducea mașina.

În momentul impactului, el circula cu o viteză de peste 100 km/h, iar autoturismul s-a oprit la o distanță de 50 de metri de locul impactului. După coliziune, șoferul a părăsit locul accidentului, dar a fost ulterior reținut de autorități.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familiile victimelor, susține că este necesară schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor, având în vedere viteza mare la care se deplasa Vlad Pascu în momentul impactului și faptul că a părăsit locul accidentului.

Vlad Pascu se află acum în custodia autorităților și este acuzat de mai multe infracțiuni, inclusiv ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența substanțelor interzise și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

De asemenea, el este cercetat pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

„Expertiza în cazul accidentului de la 2 Mai arată că Vlad Pascu rula cu o viteză de peste 102km/oră la momentul impactului cu victimele. Se conturează și mai mult ipoteza inițială asupra faptului că Pascu a plecat de la fața locului având percepția că dacă nu are nicio mașină în spate care să fi văzut accidentul, ar putea sa scape.

Reiese treaba aceasta și din faptul că a oprit doar câteva secunde apoi și-a continuat deplasarea. Cu atât mai mult este necesară schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor. Mai arată expertiza că Pascu făcea slalom pe drum și rula în afara părții carosabile, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Toată familia Pascu, trimisă în judecată

Vlad Pascu se află după gratii, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. De altfel, tânărul de 19 ani este cercetat pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.