Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Salamul de biscuiți este un desert care ne aduce aminte de copilărie, în special de zilele petrecute la bunica.

Printre delicioasele gogoși și plăcintele cu mere sau dovleac, aproape fiecare bunica își făcea timp să pregătească minunatul salam de biscuiți pentru nepoți.

Nu este deloc complicat de făcut.

Majoritatea rețetelor de salam de biscuiți conțin ouă, unt și zahăr, dar în perioada postului putem înlocui aceste ingrediente cu ușurință.

Salam de biscuiți – rețetă de post: ingrediente

250 de grame de biscuiți de post;

250 de grame de rahat tăiat bucăți;

150 de grame de miez de nucă;

30 ml de ulei vegetal sau margarină vegetală; 30 ml de rom;

50 de grame de cacao;

100 de grame de nucă de cocos; o cană cu apă.

Salam de biscuiți – rețetă de post: mod de preparare

Biscuiții se rup cu mâna și se pun într-un castron, peste care se adaugă rahatul tăiat bucăți. Nucile se macină jumătate, iar cealaltă jumătate se mărunțește cu un cuțit, apoi se adaugă peste biscuiți și rahat și se amestecă bine.

Într-un alt vas se amestecă apa cu cacaoa, iar apoi se topesc margarina sau uleiul vegetal. Se continuă amestecul, iar când compoziția începe să fiarbă, se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Se adaugă compoziția cu cacao peste amestecul de biscuiți, rahat și nuci, împreună cu esența de rom, și se amestecă cu grijă, astfel încât biscuiții să se înmoaie și să nu se sfărâme.

Compoziția se pune pe folie alimentară într-o singură linie și se rulează strâns pentru a obține un aspect uniform. Se așază pe o tavă și se lasă la răcit. Poate fi servită a doua zi sau după cel puțin 4 ore, imediat ce se îndepărtează folia și se adaugă nucă de cocos deasupra.

Poți rula batoanele de salam de biscuiți în nucă de cocos, iar pentru servire, asigură-te că ștergi cuțitul pentru a obține tăieturi frumoase.

Te sfătuim să-l savurezi alături de o ceașcă de cafea și să te bucuri de arome. La urma urmei, este despre răsfățul tău și al papilelor gustative, nu-i așa?