Ingrediente pentru aproximativ 9 borcane de 0,5 l:

-3 kg roșii verzi
-1,5 kg de ceapă
-3 linguri de sare

Ingrediente pentru Marinada:

-4 pahare cu apă
-2 căni de oțet 10%.
-350 g zahăr
-5 frunze de dafin
-8 boabe de ienibahar

Cum se prepara:

Tăiați roșiile în sferturi sau optime iar ceapa o taiati rondele.

Puneți legumele într-un bol mare, adăugați sare, amestecați și lăsați deoparte peste noapte.

Dimineața, turnați sucul rezultat.

Fierbeți ingredientele pentru marinadă, apoi adăugați legumele în marinadă și gătiți (amestecând) până când roșiile își schimbă culoarea.

Transferați salata fierbinte în borcane curate, sterlizateși uscate.

Înșurubați capacele imediat, fara sa sterlzati.

Sursa: https://www.knurr.pl/2022/08/saatka-z-zielonych-pomidorow.html