Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi pentru a găti sarmale de post ca la Mănăstirea Prislop. Papilele gustative îți vor mulțumi. Fără îndoială, toată lumea se va ridica satisfăcută de la masă!
Rețeta de sarmale a măicuțelor
Ingrediente:
1 varză murată mare;
450 grame ciuperci champignon;
1 morcov de mărime medie, dat prin răzătoare fină;
1 felie mică țelină rasă;
1 ceapă mare tocată fin;
130 grame orez;
300 ml suc de roșii;
3 linguri pastă de roșii;
1-3 frunze dafin;
1 linguriță cimbru uscat;
1/2 legatură pătrunjel verde tocat mărunt;
sare;
piper proaspăt măcinat;
boabe de piper;
2 crenguțe de cimbru;
1 praf oregano;
2-3 linguri ulei;
apă fiartă.
Mod de preparare:
Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt, apoi se călește în 2-3 linguri de ulei până devine transparentă și ușor sticloasă.
Morcovul se curăță, se spală și se dă pe răzătoarea fină.
Jumătate din morcovul ras se adaugă peste ceapa călită și se lasă să se călească împreună încă un minut.
Ciupercile se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se adaugă peste ceapa și morcovul călit și se călesc împreună pentru încă un minut.
Orezul se spală bine și se lasă la scurs, apoi se adaugă peste legume.
Compoziția se condimentează cu cimbru, sare, piper și pătrunjel tocat fin.
Amestecul se lasă pe aragaz, la foc mediu, timp de două minute.
Se pune câte o lingură din amestecul de orez și ciuperci în fiecare frunză de varză, apoi se rulează sarmalele.
Frunzele de varză se taie julien și se așază pe fundul vasului de gătit, alături de restul de morcov ras și țelină.
Sucul de roșii și pasta de roșii se amestecă, iar apoi 1/3 din această compoziție se pune peste varza din fundul vasului de gătit.
Sarmalele se aranjează în formă circulară, între ele se adaugă cimbru și oregano.
Deasupra sarmalelor se adaugă restul de suc de roșii.
Încă un strat de varză tăiată julien se așază deasupra sarmalelor.
Mâncarea se condimentează cu boabe de piper.
Se adaugă ulei și apă fierbinte până când nivelul lichidului ajunge la sarmale.
Sarmalele se gătesc la cuptor, la foc mediu, timp de 30 de minute, conform rețetei tradiționale de la mănăstire. Pentru a evita arderea, este important să le acoperi cu staniol sau capacul potrivit oalei de gătit și să completezi cu apă, dacă este necesar.