Secretul celor mai buni cârnați de casă pe care i-ai mâncat vreodată

Cârnații de casă se numără printre produsele cel mai des consumate de români în sezonul rece. Se pot servi simplu, cu ceapă sau alte amestecuri de sosuri tradiționale sau pot fi încorporați în diverse rețete delicioase. Oricum ar fi, gătiți corespunzător, cârnații de casă sunt pur și simplu savuroși.

Nu este deloc dificil să prepari cârnați de casă în confortul bucătăriei tale. Trebuie, însă, să ții cont de anumite „trucuri”, care pot schimba complet aroma produsului. Secretul celor mai savuroși cârnați de casă constă în folosirea unui ingredient aparte. Trebuie neapărat să-l adaugi în compoziție, pentru un rezultat fraged.

Este vorba despre vinul alb. Practic, vinul este un ingredient acid care ajută la frăgezirea exterioară a cărnii. Îi oferă, totodată, mai multă savoare. Marinada pe bază de vin ajută la menținerea cărnii hidratate în timp ce se gătește. Dacă adaugi vin în carne, vei avea cei mai buni cârnați de Crăciun.

În rândurile de mai jos, îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a găti cârnați de casă ca la bunica acasă. Rețeta tradițională este foarte simplă. Dacă urmezi instrucțiunile de mai jos, vei fi, fără îndoială, mulțumită de rezultat.

Cum pregătești cârnați de casă, explicații pas cu pas

Ingrediente:

1 kg pulpă de porc;

1 kg fleică de porc;

30 g sare;

6 g piper;

1 lingură boia dulce;

6 g cimbru;

1 căpățănă de usturoi;

400 ml vin alb sec;

4 m intestine de porc.

Mod de preparare:

Se toacă carnea de porc și se pune într-un vas încăpător.

Se adaugă sare, piper, usturoi zdrobit și se amestecă foarte bine ingredientele.

Se adaugă vinul alb și se amestecă, din nou, compoziția.

Se acoperă vasul și se lasă la rece, peste noapte.

Se adaugă cimrbu uscat și boia, a doua zi și se amestecă ingredientele timp de aproximativ 20 de minute.

Se spală foarte bine intestinele și se lasă în apă cu oțet, astfel încât mirosul să fie îndepărtat.

Se introduce compoziția de carne în intestine, cu ajutorul unei mașini speciale cu pâlnie.

Se înțeapă cârnații cu o scobitoare sau cu un ac, din loc în loc, astfel încât surplusul de aer să iasă.

Se lasă cârnații la scurs, după care se pun la uscat într-un loc răcoros, timp de până la 48 de ore.

După ce cârnații s-au uscat, îi poți afuma. Dacă nu dorești să îi lași la afumat, îi poți depozita direct în congelator. Înainte de a-i pune la rece, multe gospodine preferă să îi prăjească. Totul depinde de preferințele pe care le ai în materie culinară.

Sursa: https://playtech.ro/stiri/