Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Căutarea rețetei perfecte și nu numai, este ceva des întâlnit în rândul gospodinelor. Fiecare vrea să își surprindă familia și prietenii cu preparate delicioase, iar salata de boeuf este un clasic nelipsit de pe mesele festive.

Unul dintre chefi celebri care a dezvăluit secretul său este Florin Dumitrescu, fostul jurat al emisiunii culinare „Chefi la cuțite”. Acesta a dezvăluit că taina ascunsă a celei mai bune salate de boeuf constă în pregătirea maionezei care se amestecă separat de restul ingredientelor.

Florin Dumitrescu recomandă să adăugăm mai întâi murăturile și apoi legumele în salată. Astfel, salata va avea un gust apetisant și savuros. Un alt pont important este ca ingredientele să fie mereu reci atunci când se amestecă cu maioneza. Dacă nu respectăm acest detaliu, salata se va înmuia și se va strica.

Ingrediente:

  • 400 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 grame cartofi fierți
  • 300 grame pulpă de vită
  • 150 grame morcovi fierți
  • 80 grame mazăre fiartă
  • 80 grame ardei gras murați
  • 80 grame castraveți murați
  • 4 ouă
  • 2 linguri de muștar
  • Sucul de la o lămâie

Mod de preparare:

Pentru a pregăti salata de boeuf, începem prin fierberea legumelor și a cărnii în apă cu puțină sare. După ce acestea s-au fiert, le scoatem din oală și le lăsăm la răcit.

Urmează să tăiem legumele și carnea în cuburi cât mai mici și le punem deoparte. Pentru a face maioneza, amestecăm 2 gălbenușuri cu muștar, suc de lămâie și ulei de floarea-soarelui. Uleiul se adaugă în fir subțire pentru a emulsiona compoziția. Maioneza obținută se păstrează la rece, în frigider.

În final, amestecăm toate ingredientele tocate cu maioneza și murăturile. Salata de boeuf se pune apoi pe un platou sau într-un bol și se decorează în funcție de gust și preferințe.

„Preparatul culinar iese delicios dacă acordăm o mare atenție pașilor de urmat”, spune Florin Dumitrescu. Așadar, nu uitați să respectați fiecare detaliu pentru a obține cea mai delicioasă salată de boeuf.