Ce este bine să împarţi celor sărmani pe 30 noiembrie .

Ce se dă de pomană de sărbătoarea Sf.Andrei, pe 30 noiembrie, atunci când creştinii merg la biserică, cu pachete pe care le împart celor sărmani.

În fiecare an la data de 30 noiembrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României.

Ce se dă de pomană pe 30 noiembrie

Joi, 30 noiembrie 2023, în calendarul creştin ortodox se prăznuieşte Sfântul Apostol Andrei, iar credincioşii obişnuiesc să meargă la biserică, cu colivă şi bucate pe care preotul le sfinţeşte ca să poată fi împărţite.

La sărbătoarea Sf. Andrei 2023, credincioşii trebuie să dea de pomană alimente de post, fiindcă în această sărbătoare pică în Postul Nașterii Domnului.

Este important ca pachetul care este dat de pomană să cuprindă şi un pahar cu colivă, pentru pomenirea celor adormiţi, care au fost pomeniţi la Sfânta Liturghie.

Gospodinele pot pregăti pacheţele pentru sărbătoarea Sfântului Andrei, care să cuprindă legume: roşii, castraveţi, măsline, ori fructe: banană, măr, portocală.Totodată, în pacheţel se mai pot pune eugenii, napolitane, o sticlă cu băutură răcoritoare, tofu, salată de vinete sau hummus.

După posibilitatea fiecăruia, se mai poate împărţi mâncare gătită: sarmale de post, orez cu ciuperci, mazăre cu morcovi, ardei umpluţi cu orez şi ciuperci sau alte bunătăţi vegetale.

Important este ca orice împărţiţi să fie sfinţit de preot şi să se împartă din suflet, să nu se simtă ca fiind o obligaţie.