Sucul din Măr, Sfeclă și Morcovi – Remediu natural pentru sănătatea ta

Sucul din măr, sfeclă și morcovi este un remediu natural propus de nutriționistul chinez Cheng Lee, care contribuie la îmbunătățirea generală a sănătății tale. Această rețetă a fost creată cu gândul că ingredientele să fie simple și accesibile, astfel încât oricine să poată pregăti acest remediu.

Pentru a obține acest suc, stoarce sucul din măr, sfeclă și morcov fără a le mesteca. Este recomandat să amesteci sucurile abia după o oră, astfel încât acestea să-și elibereze toți compușii benefici.

Acest suc uimitor are multiple beneficii pentru sănătatea ta:

  • Detoxifică ficatul și rinichii
  • Previne dezvoltarea tumorilor
  • Reduce durerea în timpul menstruației
  • Fortifică sistemul imunitar
  • Întinerește pielea
  • Tratează problemele de tiroidă
  • Ajută în procesul de slăbire

Pe scurt, această băutură simplă este un adevărat miracol pentru sănătatea ta! Trebuie să ții cont că acestă băutură nu este recomandată persoanelor cu diabet, diaree, urolitiază sau probleme gastrointestinale.

Beneficiile merelor

Merele sunt fructe care au multiple beneficii pentru sănătate. Potrivit medicinii chineze, ele contribuie la consolidarea inimii, au proprietăți calmante și hidratante pentru plămâni, reduc inflamația și ajută la echilibrarea fluidelor corporale.

Studiile arată că un consum zilnic de mere (cel puțin un măr pe zi) reduce riscul apariției bolilor de piele. De asemenea, un măr consumat înainte de masă poate ajuta la pierderea în greutate, cu până la 33% mai mult în comparație cu cei care nu consumă mere. Merele au un conținut scăzut de calorii, grăsimi și sodiu, fiind o sursă bogată de vitaminele C, A și flavonoide.

Aceste fructe sunt, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu, care promovează sănătatea inimii.

Beneficiile sfeclăi roșii

Sfecla roșie are multiple beneficii pentru sănătatea ta. Betacianina, un compus găsit în sfeclă, ajută la eliminarea toxinelor din organism și previne apariția cancerului. De asemenea, sfecla contribuie la vindecarea bolilor de vezică biliară, la scăderea nivelului de colesterol și la tratarea gutei.

Aceasta previne formarea cheagurilor de sânge și depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge. Sfecla conține o varietate de vitamine, cum ar fi B1, B2, C și acid folic, care sunt extrem de benefice pentru organism.

Conținutul ridicat de potasiu din sfeclă contribuie la întărirea mușchiului inimii și este cunoscut pentru efectele benefice asupra glandei tiroide. De asemenea, sucul de sfeclă roșie ajută la reducerea tensiunii arteriale și previne atacurile de inimă și bolile cardiovasculare.

Beneficiile morcovilor

Morcovii reprezintă un aliment esențial, cu beneficii incredibile pentru sănătatea ta. Aceștia îmbunătățesc vederea și sunt foarte bogati în betacaroten, care se transformă în vitamina A în organism. Aceasta ajută la îmbunătățirea vederii pe timp de noapte și protejează împotriva bolilor oculare.

De asemenea, morcovii previn apariția cancerului, reduc riscul de boli cardiace prin scăderea colesterolului rău și au efecte anti-îmbătrânire datorită antioxidanților pe care îi conțin.

Aceștia sunt ideali pentru menținerea unei piei sănătoase, contribuie la detoxifierea ficatului, vindecarea acneei, previn deshidratarea și uniformizează tenul.

Astfel, consumul regulat al acestui suc minunat bazat pe mere, sfeclă și morcovi poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea ta și te poate ajuta să te simți mai bine în fiecare zi.