Ingrediente:

6 ouă
6 linguri de zahăr
6 linguri de făină
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
50 g nucă măcinată
Instrucțiuni:

Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un castron, bateți albușurile spumă tare cu ajutorul unui mixer electric.
Adăugați câte o lingură de zahăr și mixați în continuare până când se formează o spumă lucioasă.
Adăugați treptat făina și bicarbonatul de sodiu stins și amestecați cu grijă de jos în sus.
Adăugați și nucă măcinată, amestecând ușor.
Ungem o tavă rotundă (cu diametrul de 20 cm) cu unt și o tapetăm cu făină.
Turnăm compoziția în tava pregătită și dăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească pe un grătar.
Cum se prepară crema:

Ingrediente:

6 gălbenușuri
6 linguri de zahăr pudră
200 g unt moale
2 linguri de nucă măcinată
esență de vanilie
Instrucțiuni:

Într-un castron, bateți gălbenușurile împreună cu zahărul pudră pe baie de aburi, amestecând continuu.
Când începe să se îngroașe, opriți focul și lăsați la răcit.
Într-un alt castron, mixați untul moale și apoi îl încorporați cu gălbenușurile răcite.
Adăugați esența de vanilie și cele două linguri de nucă măcinată și mixați până când obțineți o cremă omogenă.
Cum se prepară siropul:

Ingrediente:

100 ml apă
100 g zahăr
esență de vanilie
Instrucțiuni:

Într-un vas, puneți apa la fiert împreună cu zahărul.
Când zahărul s-a topit, adăugați esența de vanilie și opriți focul.
Cum se prepară glazura:

Ingrediente:

200 g ciocolată
50 g ulei
Instrucțiuni:

Ciocolata se topește împreună cu uleiul la bain-marie.
După ce blatul s-a răcit complet, îl tăiați în 3 părți egale.
Însiropați fiecare strat cu sirop și apoi umpleți cu crema