Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Tort de morcovi –

Ingrediente:

2 căni de făină

2 linguri praf de copt

2 linguri de bicarbonat de sodiu

1 lingură de scorțișoară

1/2 linguriță sare

3 căni de morcovi rași (aproximativ 6-7 morcovi medii)

1 cană ulei vegetal

4 ouă mari

2 căni zahăr granulat

2 linguri extract de vanilie

1 cană de nuci sau nuci pecan tocate (opțional)

Pentru glazura crema de brânză:

230 grame cremă de brânză, înmuiată

1/2 cană unt nesărat, înmuiat

4 căni zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

Instrucţiuni:

Preîncălzește cuptorul la 180°C și unge un vas de copt de 23×33.

Într-un castron mediu, amestecați făina, praful de copt, bicarbonat de sodiu, scorțișoară și sarea.

Într-un castron mare separat, amestecați morcovii rași, uleiul vegetal, ouăle, zahărul și extractul de vanilie si amestecam pana la omogenizare

Adăugați ingredientele uscate in ingredientele umede și amestecați până când se combină. Pliați în nucile tăiate (dacă se folosește).

Se toarnă aluatul în vasul de copt pregătit și se coace 35-40 minute, sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Cât se coace tortul, fă glazura cu cremă de brânză. Într-un castron mare, batem împreună crema de brânză și untul până netezim. Adăugați treptat extractul de zahăr pudră și vanilie, bătând până când glazura devine fină și cremoasă.

Odată ce tortul s-a răcit complet, întinde glazura uniform peste partea de sus a tortului.

Feliați și serviți, și savurați deliciosul vostru tort de casă cu morcovi!