Dacă te confrunți cu reumatismul sau spondiloza și nu ai resursele necesare pentru a merge în stațiunile specializate, avem o veste bună pentru tine! Există un loc special în România, în satul Sărata, unde poți găsi vindecare și alinare chiar și cu un buget restrâns.

Așezat la câțiva kilometri de Bistrița, satul Sărata înflorește ca un paradis al sănătății. Aici, zecile de oameni care vin în fiecare an descoperă puterea vindecătoare a nămolului și apelor sărate de pe malurile lacului.

Deși zona nu este amenajată special în acest scop, vizitatorii se simt extraordinar și spun că au fost vindecați. Cu o priveliște captivantă, înconjurată de pădure și aer curat, această oază de sănătate ne poartă undeva în Grădina Edenului.

Studiile confirmă că apa și nămolul din această zonă au proprietăți terapeutice reale, cunoscute încă de pe vremea strămoșilor noștri. Lacul este amplasat pe un filon de sare care se întinde de la Praid, iar specialiștii au identificat aici 13 izvoare de sare, datând din epoca dacilor.

Desigur, nu doar localnicii beneficiază de puterile vindecătoare ale acestui loc minunat. Turiști din diferite colțuri ale țării și chiar din străinătate vin să experimenteze apa sărată și nămolul de la Sărata. Unii dintre ei vin de la distanțe considerabile, precum Germania, doar pentru a beneficia de tratamentul miraculos.

Iată ce spun vizitatorii:

  • „Înainte sufeream de dureri de spate, acum simt o mare ameliorare și nu mai am probleme, sunt sănătos”, mărturisește unul dintre vizitatori.
  • „Acest tratament este cu adevărat eficient în cazul problemelor articulare”, afirmă entuziasmat un alt turist.
  • „Dacă faci minim 10-12 ședințe de tratament la Sărata, imunitatea ta crește în așa măsură încât iarna nu vei fi afectat de răceli”, avertizează protv.ro.

Trebuie să menționăm însă că nămolul și apa sărată pot să nu fie recomandate persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, tulburări de ritm cardiac sau probleme respiratorii. Este întotdeauna important să consulți un specialist înainte de a începe orice tratament.

Așadar, dacă ești în căutarea unui tratament eficient și accesibil pentru reumatism, satul Sărata poate fi destinația perfectă pentru tine. Vindecarea și revitalizarea ta te așteaptă în această mică oază de sănătate din inima României!