Truc pentru tobă de casă: ce ingrediente speciale trebuie să folosești?

Românii iubesc în special sărbătorile de iarnă pentru că bucatele tradiționale de Crăciun și Revelion sunt fabuloase. Primul platou servit la masa deosebită este plin cu: roșii, castraveți, salată, cârnați de casă, salam uscat, mușchi țigănesc și tobă de casă.

Cele mai multe gospodine nu adoră să facă preparatul din urmă pentru că este complicat și nu mereu are gustul dorit. Cu toate astea, bucătarii au împărtășit acum secretul lor pentru ca toba să iasă de fiecare dată aromată, gustoasă și zemoasă. Rețeta nu necesită multă experiență, ci doar răbdare, proporții potrivite și un secret.

Mai exact, este bine ca pentru toba de casă să cureți stomacul de porc de membrana interioară pentru a-i îndepărta mirosul neplăcut. Cel mai ușor este să cureți totul cu sare grunjoasă, iar mai apoi să lași intestinul aproximativ 60 de minute în apă cu oțet și ceapă.

Ingrediente tobă de casă

700 g şoric copt;
3 bucăţi de urechi de porc;
300 g piept de porc;
3 bucăţi rinichi porc;
2 bucăţi picioare porc;
2 bucăţi limbă de porc;
400 g spată de porc;
500 g ficat de porc.

Condimente

boabe de piper;
piper proaspăt măcinat;
foi de dafin;
2 buc usturoi;
sare după gust;
enibahar şi coriandru.

Mod de preparare

Bucătarii profesioniști recomandă să folosești din plin condimentele care vor da gust preparatului. Aceștia adaugă din plin foi de dafin și în oala în care fierbi organele. De asemenea, este indicat să utilizezi puțin usturoi pentru ca aroma sa să nu acopere celelalte ingrediente sau alimente.

Află că unele gospodine nu îl pun deloc pentru că există câțiva invitați care nu doresc asta, așa că împacă toate gusturile în felul acesta.

Toba de casă este consumată de cei mai mulți români cu muștar dulce sau iute ori cu boia afumată/dulc