Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Sezonul cald poate aduce musafiri nepoftiți în casa noastră, cum ar fi furnicile și păianjenii. Dar nu trebuie să te panichezi! Există un remediu natural care te poate ajuta să scapi rapid de aceste insecte.

Și ghici ce? Nu este vorba despre sare sau bicarbonat, ci despre un fruct simplu, pe care cu siguranță îl ai în bucătărie chiar acum.

Cu toții visăm să avem o grădină plină de flori care să ne încânte ziua și să ne aducă un zâmbet pe buze. Dar pentru a avea o astfel de grădină, trebuie să ne asigurăm că plantele sunt bine îngrijite și protejate de dăunători. Și cine ne poate pune bețe în roate mai bine decât furnicile și păianjenii?

Există multe produse chimice pe piață care promit să scape de aceste insecte, dar acestea pot fi costisitoare și nu întotdeauna sunt prietenoase cu mediul și sănătatea noastră. De aceea, îți vom prezenta o soluție naturală și eficientă pentru a te elibera de aceste musafiri nedorite – cojile de portocală.

Cojile de portocală conțin uleiuri esențiale și alți compuși naturali care acționează ca repelenți împotriva insectelor. De exemplu, puricii nu suportă mirosurile puternice, cum ar fi cel de citrice. Prin urmare, cojile de portocală pot ajuta la ținerea puricilor la distanță.

Furnicile sunt și ele respinse de mirosul înțepător al cojilor de portocală. Deci, dacă vrei să ai o grădină frumoasă și fără furnici, acest remediu natural ar putea fi soluția potrivită pentru tine.

Pentru a pregăti insecticidul natural, vei avea nevoie doar de trei ingrediente: coji de portocală, apă și un pulverizator. Taie cojile de portocală în bucăți mici și pune-le într-un castron mare.

Fierbe apă și toarn-o peste coji. Cantitatea de apă depinde de cât insecticid dorești să obții, dar în general un raport de 2 căni de apă pentru fiecare ceașcă de coji de portocală este suficient.

Lasă cojile de portocală să se înmoaie în apă fierbinte cel puțin 24 de ore. Astfel, compușii naturali din coji se vor elibera în apă și vor acționa împotriva insectelor. După această perioadă, strecoară lichidul și pune-l într-o sticlă cu pulverizator.

Pulverizează insecticidul pe plantele afectate de furnici sau păianjeni. Asigură-te că acoperi toate părțile plantei, în special frunzele unde insectele se adună cel mai des. Repetă aplicarea după nevoie, mai ales după ploaie sau o dată pe săptămână pentru a menține protecția.

Așa că ia-ți rămas bun de la sare și bicarbonat și încearcă acest tratament natural și eficient pentru a scăpa de furnici și păianjeni! Grădina ta va fi mai frumoasă și mai curată, iar tu te vei bucura de rezultatele obținute cu puțin efort.