Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Vânăta este una dintre cele mai sănătoase legume din lume, ale cărei beneficii pentru sănătate, precum și gustul său special și unic, le putem savura până la sfârșitul toamnei…

Se crede că vânăta își are originea în India, unde inițial creștea ca plantă sălbatică. Conform unor afirmații, a fost cultivată pentru prima dată în China, iar în Europa a devenit populară în perioada medievală.

Mai jos, vă prezentăm o rețetă foarte gustoasă și ușor de preparat folosind această legumă.

Pentru aceasta, vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3-4 vinete;
  • un cățel de usturoi;
  • un mănunchi de pătrunjel verde;
  • 100 ml ulei de măsline;
  • sare, piper.

Mod de preparare:

Alegeți vinete lungi și nu foarte groase. Tăiați-le în felii subțiri. Încălziți grătarul și puneți feliile de vinete pe el.

Coaceți-le pe ambele părți. Apoi, luați un bol în care așezați un strat de vinete, presărați sare și piper, adăugați usturoi zdrobit și pătrunjel tocat mărunt. Repetați procedura până când terminați vinetele.

Turnați uleiul de măsline deasupra, astfel încât să acopere complet legumele.

Lăsați preparatul la frigider câteva ore pentru ca aromele să se întrepătrundă. Se servește rece, alături de câteva felii de pâine prăjită.

Aceasta este o rețetă excelentă, în special în perioada postului…

Vânăta conține fier, calciu și alte minerale esențiale pentru sănătatea organismului. Indiferent dacă o consumați la grătar, coaptă sau aburită, vânăta este la fel de gustoasă și benefică pentru sănătate.

Vânăta conține și anumite fitonutrienți esențiali care îmbunătățesc circulația sângelui și hrănesc creierul. Dar să nu uităm că acești nutrienți se găsesc în cantități mai mari în coaja vinetei, așa că nu o aruncați. Conținutul ridicat de fibre protejează sistemul digestiv, prevenind astfel apariția cancerului de colon.

Consumul de vinete este recomandat și în curele de slăbire, deoarece are un conținut scăzut de calorii – o singură vânătă conține 35 de calorii. Nu conține grăsimi, în schimb, datorită conținutului ridicat de fibre, oferă rapid senzația de sațietate.

De asemenea, vânăta a fost folosită de secole în tratarea diabetului. Cercetările recente confirmă acest rol, datorită conținutului ridicat de fibre și conținutului scăzut de carbohidrați solubili.