Lista de Ingrediente:

Varza alba – 3 kilograme
Sare – 75 grame
Piper negru boabe – 8 boabe
Morcov – 200 grame
Ienibahar – 5 boabe
Frunza de dafin – 2 frunze

Cum se prepara:

Varza se taie în fâșii nu prea subțiri

.varză

Curatam morcovii si ii dam  prin răzătoarea fină.

Se amestecă morcovii cu varza. Adaugam sare. Zdrobim ușor legumele și le amestecam.varză

Adăugați piper și dafin. Amesteca totul din nou.

Umplem borcanul cu legume, tamponând-l bine. Se toarnă sucul care a ieșit din varză.varză

Punem borcanul pe o farfurie si il acoperim usor cu un capac. Se lasa la temperatura camerei timp de 5 zile.

In a doua zi, începem să străpungem în mod regulat varza cu un cuțit lung. După 5 zile, închideți borcanul ermetic cu un capac.varză

Ducem borcanul cu vraza intr-un loc racoros .
Pofta buna!
Sursa: https://sovkusom.ru/recept/kvashenaya-kapusta-bez-uksusa-i-sahara/