Noi vești pentru români despre voucherele sociale! Ministrul Muncii oferă detalii despre categoria care va beneficia de acești bani de la stat. Peste 2 milioane de cetățeni se vor bucura de suma în cauză chiar mai devreme decât au fost anunțați. Autoritățile au stabilit ca banii să fie virate mai devreme în luna decembrie decât de obicei pentru a permite oamenilor să se pregătească de Crăciun.

Vouchere sociale: banii intră pe card mai devreme

Vești bune pentru peste 2 milioane de români! Cei care se bucură de ajutorul de la stat vor avea motive în plus de fericire pentru că urmează să primească mai devreme sumele care le vor fi de mare folos în special în această perioadă.

Ministrul Marius Budăi a anunțat oficial că banii vor fi virați în decembrie mai devreme decât de obicei tocmai ca cetățenii să se pregătească de Crăciun. De Sărbători, voucherele vor fi alimentate mai devreme decât s-ar fi așteptat beneficiarii.

Oficialul a explicat, într-o intervenție telefonică la România Tv, că de obicei cardurile se încărcau o dată la două luni, între zilele de 26 și 30 ale lunii, cu 250 de lei. Luna decembrie din anul curent va fi astfel o excepție.

Mai exact, ministrul Muncii a precizat că după discuții cu ministrul Fondurilor Europene s-a stabilit ca banii să ajungă mai repede la români pentru a permite tuturor să se pregătească de Crăciun. Astfel, cardurile a peste 2.4 milioane de români vor fi încărcate în perioada 19-21 decembrie.

„Ştiţi că acele carduri se alimentau o dată la două luni, între 26 şi 30 ale lunii. I-am solicitat minitrului Boloş ca aceste carduri sa fie alimentate in per 19-21 decembrie, maximum 22 decembrie, sa intre banii inainte de Sarbatorile de iarnă”, a precizat ministrul Muncii.

„Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creşterii preţului”

Cel din urmă a mai precizat că în luna decembrie vor primi cei 250 de lei și românii care abia din noiembrie s-au încadrat în prevederile legale pentru aceste ajutoare. De asemenea, și ministrul Fondurilor Europene a confirmat încărcarea cardurilor mai devreme.

Marcel Boloș a precizat că Guvernul a decis acordarea și în 2023 a ajutorului special pentru alimente de 250 de lei la două luni pentru persoanele și familiile aflate în situații de vulnerabilitate.

„Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creşterii preţului la alimente a fost crescut de la 1.500 de lei la 1.700 de lei”, a mai anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.