Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ministrul Muncii a anunțat datele exacte când vor fi virate pensiile pe luna mai, atât pe card, cât și cu Poșta Română

Într-o conferinţă de presă la Timişoara, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că pensiile vor fi virate în avans în luna mai, înainte de Paşte. Astfel, banii vor intra în conturile pensionarilor în zilele de 2-3 mai, iar prin Poşta Română, pensiile vor fi livrate până în ziua de 3 mai, inclusiv.

Această decizie a fost luată prin adoptarea unei hotărâri de guvern care permite declanșarea procedurilor în luna aprilie, în vederea virării pensiilor înainte de Paşte.

Ministrul Muncii a explicat că aceasta facilitează alimentarea conturilor băncilor comerciale și a Companiei Naționale Poșta Română cu sumele necesare pentru plata pensiilor.

Ministrul a menționat că atât Poșta Română, cât și instituțiile bancare se vor încadra în graficul agreat. Astfel, toți românii vor primi pensiile înainte de Paşti, și anume pe data de 2-3 mai, în loc de 12 mai, cum era stabilit inițial. De asemenea, pensiile vor fi livrate de către factorii poștali până la data de 3 mai.

Pentru a asigura respectarea termenului propus, ministrul a avut discuții atât cu reprezentanții Poștei Române, cât și cu cei ai instituțiilor bancare. Astfel, s-au stabilit procedurile necesare pentru virarea în avans a pensiilor în luna mai.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat că depinde de fiecare bancă și de Poșta Română să se asigure că aceste proceduri vor fi realizate la timp.

Ministrul Muncii a precizat că a avut discuții atât formale, cât și informale cu fiecare dintre acești parteneri și că toate aspectele organizatorice au fost deja discutate.

Astfel, pensionarii români vor beneficia de pensiile lor înainte de Paşti, într-un moment în care mulți dintre ei așteaptă acești bani pentru a-și îndeplini nevoile sau pentru a face cumpărăturile necesare pentru sărbători. Această măsură este o veste bună pentru toți cei care depind de aceste venituri și vine în sprijinul lor în această perioadă importantă a anului.

Este demn de apreciat efortul depus de autorități pentru a asigura că pensiile sunt virate în timp util și că pensionarii români sunt sprijiniți. Astfel, acești oameni valoroși primesc asigurarea că vor avea acces la veniturile lor înainte de Paşti și că pot să se pregătească pentru sărbători fără griji financiare.