Pensiile și alocațiile ar putea veni cu întârziere în preajma sărbătorilor de iarnă. Milioane de bătrâni și copii vor fi afectați.Pensiile și alocațiile ar putea întârzia în preajma sărbătorilor. Milioane de oameni afectați

Pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ar putea întârzia în luna decembrie, din cauza grevei angajaților din Casele teritoriale de Pensii.

Ghișeele nu vor fi deschise pentru public, iar sindicaliștii spun că nu vor relua activitatea până când doleanțele nu le vor fi ascultate și îndeplinite.

Majorarea salariilor și crearea unor condiții mai bune sunt doar câteva dintre acestea.

Mai mult, sunt și proteste în Direcțiile de Sănătate Publică și în Inspectoratele de Muncă. Și asta deoarece angajații din subordinea Ministerului Muncii refuză să mai lucreze.

Cu pancartele în mâini au ieșit din birouri și din spatele ghișeelor pentru a putea protesta în fața instituțiilor. Angajații cer salariile asemănătoare cu ale funcționarilor din aparatul central, de la Casa de Sănătate ori de la Fisc, care au venituri lunare cu 2000 de lei mai mari.

Angajații de la casele de pensii din București și Ilfov spun că se confruntă cu lipsa de personal. Ca să acopere deficitul, oamenii spun că fac ore suplimentare și nu primesc în plus niciun ban.

Din cauza problemelor și nemulțumirilor cu care se confruntă, funcționarii publici din județele Mureș, Timiș, Bihor, Arad, Vaslui sau Buzău au ieșit în stradă. Salariilor lor nu au mai crescut de șapte ani.

În cazul în care autoritățile nu găsesc soluții, există posibilitatea ca pensionarii să nu-și primească pensiile de sărbători.

”Nu vom mai monitoriza calitatea apei, nu se vor elibera avize epidemiologice de îmbălsămare, nu vom mai elibera rețete cu regim special”, au transmis protestatarii.

Funcționarii publici au spus că se poate ca protestele și grevele de avertisment și cele generale să se extindă la Casele de Pensii, Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă și Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara.