Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.


Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Pentru a pregăti acasă vinete marinate cu verdeață și usturoi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Lista de ingrediente:

2 caței de usturoi
3 vinete
2 linguri suc de lămâie
4 linguri sos picant
2 linguri ulei
verdeață
sare

Cum se prepara?

Începem prin a tăia vinetele în felii subțiri, apoi le punem într-un bol cu apă sărată pentru a elimina gustul amar. După aproximativ 20 de minute, le scoatem din apă și le lăsăm să se scurgă bine.

Pregătim o tigaie cu fundul mai lat pentru a evita arderea și adăugăm puțin ulei în care prăjim feliile.

Într-un alt bol, amestecăm uleiul rămas cu sucul de lămâie și sosul picant.

Dacă nu aveți sos picant, acesta poate fi înlocuit cu suc de roșii amestecat cu puțin piper negru și coriandru.

Amestecul obținut îl punem pe foc. Când începe să fiarbă, adăugăm usturoiul zdrobit.

Adăugăm vinetele în sos și le mai lăsăm să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 2 minute.

Când sunt gata, le așezăm pe un platou și le decorăm cu verdeață. Se pot servi atât calde cât și reci.

Așa delicatese… rar ai ocazia să mănânci!

Pofta buna!