Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Calendar Ortodox 17 ianuarie 2024. Este praznuit Sfantul care ii scapa pe credinciosi de farmece si blesteme. Ce trebuie sa faci in aceasta zi pentru spor si sanatate

Astazi, pe 17 ianuarie 2024, in Calendarul Ortodox este sarbatorit Sfantul Antonie cel Mare. Acest mare sfant este considerat a fi acela care ii scapa pe credinciosi de farmece si blesteme.

Sfantul Antonie cel Mare este un sfant cu o mare putere de interventie divina. El este cunoscut pentru faptul ca tamaduia bolnavii si ii vindeca pe cei demonizati. De asemenea, se spune ca acest sfant ii ajuta pe fetele nemaritate sa-si gaseasca sufletul pereche.

In aceasta zi speciala, exista anumite traditii si obiceiuri pe care este bine sa le respectam pentru a beneficia de spor si sanatate.

  • Nu se mananca dulce in aceasta zi. Astfel, este recomandat sa evitam preparatele dulci pentru a ne pastra starea de sanatate.
  • Este indicat sa nu spalam hainele si sa nu le calcam. Se crede ca astfel avem mai multe sanse sa scapam de blesteme.
  • Un gest frumos de a marca aceasta zi este acela de a realiza pachete cu alimente si a le oferi oamenilor nevoiasi. Astfel, putem sa contribuim la bunastarea si sanatatea lor.

In aceasta zi sfanta, este recomandat sa rostim o rugaciune puternica, care ne va ajuta sa scapam de farmece si blesteme. Rugaciunea catre Sfantul Antonie cel Mare este urmatoarea:

„Bunule Parinte Antonie, cel ce cunosti durerile si pacatele noastre, te rugam sa nu treci cu vederea glasurile noastre de rugaciune. Nu te uita la nevrednicia noastra, ci la slava si mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai marturisit si spre care se indreapta rugaciunile noastre.

O, slavite facator de minuni, ocrotitorul vaduvelor, sprijinitorul orfanilor, te rugam sa ne ajuti cu indurarea Ta obisnuita, prin rugaciunile Tale catre Dumnezeu. Sa fim mangaiati in nevoi, aparati de primejdii, ispite si pacate.

Tu, cel ce ai facut din pustiul Egiptului un loc de preaslavire a Marelui Dumnezeu si a Mantuitorului, ajuta-ne sa transformam si sufletul nostru, ars de necredinta si ros de patimi, intr-un loc placut Tie. Sa se salasluiasca virtutea in noi, astfel incat numele Tau cel sfant, al Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, sa fie marit. Amin!”

Astazi, sa ne aducem aminte de puterea si indurarea Sfantului Antonie cel Mare si sa ne rugam cu credinta pentru spor, sanatate si liniste sufleteasca.