Sucul obținut din mere, sfeclă și morcovi reprezintă o rețetă propusă de cel mai renumit nutriționist chinez, Cheng Lee, cu scopul de a redobândi sănătatea generală.

La elaborarea acestei rețete, specialistul a pornit de la premisa că ingredientele remediului trebuie să fie foarte simple și accesibile, astfel încât fiecare persoană să poată prepara acest remediu.

Acest lucru a fost ușor de îndeplinit, deoarece sfecla, morcovul și mărul conțin toate elementele necesare pentru sănătate.

Stoarceți sucul din aceste produse, fără a le mesteca. Le puteți amesteca abia peste o oră, deoarece este nevoie de ceva timp pentru ca ele să-și elibereze toți compușii.

Beneficiile acestei băuturi uimitoare includ:

  • Detoxificarea ficatului și a rinichilor,
  • Prevenirea dezvoltării tumorilor,
  • Reducerea durerii menstruale,
  • Fortificarea sistemului imunitar,
  • Întinerește pielea,
  • Tratează tiroida,
  • Ajută la slăbire.

După cum poți observa, totul este simplu și genial de simplu! Atenție: această băutură nu trebuie consumată de persoanele cu diabet, diaree, urolitiază și cu probleme gastrice.

Beneficiile mărului: Potrivit medicinei chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiază plămânii, scad mucoasa și cresc fluidele corporale.

Oțetul de mere poate ajuta la prevenirea formării de pietre la rinichi. Studiile indică faptul că consumul zilnic de mere poate reduce dezvoltarea bolilor de piele. Consumul unui măr înainte de masă poate ajuta la pierderea în greutate.

Beneficiile sfeclă roșie: Betacianina, găsită în sfeclă, contribuie la eliminarea toxinelor din organism și la prevenirea cancerului.

Ajută la vindecarea bolilor de vezică biliară, scade nivelul de colesterol și vindecă gută. Sfecla este bogată în vitamine precum B1, B2, B2, C și acid folic, fiind benefică pentru organism. Conținutul crescut de potasiu din sfeclă ajută la întărirea mușchiului inimii.

De asemenea, sucul de sfeclă roșie are un efect de scădere a tensiunii arteriale, prevenind astfel atacurile de inimă și bolile cardiovasculare.

Beneficiile morcovilor: Morcovii îmbunătățesc vederea datorită conținutului ridicat de betacaroten, care se transformă în vitamina A. Previne cancerul și bolile cardiace, reducând nivelul de colesterol rău și echilibrând nivelul de sodiu. Morcovii au și efect antirid datorită antioxidanților și contribuie la o piele sănătoasă prin detoxifierea ficatului și vindecarea acneei.