Când vine vorba de cel mai bun detergent pentru rufele din mașina de spălat, multe românce sunt în dilemă. Nu știu pe care să-l aleagă: pudră sau lichid?

Ceea ce gospodinele nu știu este că diferă beneficiile lor pentru hainele murdare. Află în acest articol avantajele și dezavantajele acestor produse de curățat.

Detergent pudră sau lichid, care este cel mai bun pentru hainele murdare

Detergentul pudră (granule mici) este excelent pentru îndepărtarea petelor de noroi, iarbă și sânge. Această calitate se datorează conținutului diferit de agenți tensioactivi, care asigură puterea de curățare. Dacă hainele au murdărie foarte persistentă, varianta non-lichidă este cea mai indicată.

Un alt avantaj este că păstrează albul. Puțină lume știe că detergentul pudră are enzime și agenți de albire. Așadar, pentru așternuturile îngălbenite ai găsit soluția perfectă.

Avantaje și dezavantaje

O cutie de detergent pudră poate acoperi peste 100 de spălări, fiind de mare ajutor dacă vrei să faci economii. Cu alte cuvinte, pot trece multe luni până când trebuie să te gândești să cumperi alt bax. Fiind sub formă de pulbere, va rezista la testul timpului (are durată lungă de depozitare).

Pe de altă parte, are și unele dezavantaje față de detergentul lichid. Cel pudră nu este bun pentru pielea sensibilă. Deoarece este o pulbere, trebuie să se dizolve în rufe pentru a da rezultate. Asta înseamnă spălare la temperaturi ridicate. Totuși, mai rămân porțiuni reziduale care pot provoca reacții negative, rezultatul fiind pete sau mâncărimi.

Nu este recomandat pentru spălarea hainelor la mână. Din cauză că nu se dizolvă ușor la temperaturi scăzute, detergentul pudră este interzis rufelor delicate.

De ce să optezi pentru capsule

În primul rând, sunt excelente pentru petele de ulei și grăsime. Detergentul lichid conține alcool etoxilat, care este deosebit de eficient împotriva acestor substanțe. Un alt avantaj ar fi că este mai bun pentru pielea sensibilă. Datorită stării sale lichide, produsul se dizolvă ușor, chiar și în apă rece.

Varianta lichidă este recomandată pentru mașina de spălat. Acest detergent nu lasă reziduuri în cuvă. Cu toate acestea, are și puncte negative, cum ar fi costul. Este mai scump decât pudră. În plus, se termină mai repede, iar ambalajele nu sunt atât de bune pentru mediu. Săculețul detergenților lichizi tinde să fie fabricat din plastic, fiind mai puțin ecologic