Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Un cutremur major a fost înregistrat lângă România, miercuri dimineață. Ce magnitudine a avut seismul?

Cutremur major lângă România

Miercuri dimineață, 17 ianuarie 2024, un cutremur important s-a produs în apropierea României. Institutele de cercetare naționale au transmis primele informații despre acest eveniment seismic. Cutremurul a avut o magnitudine de 3,7 și a fost clasificat ca un cutremur de intensitate slabă.

Acesta a avut loc la o adâncime de 21,1 kilometri, la aproximativ 95 de kilometri de orașul Sevastopol din Crimeea. „În ziua de 17 Ianuarie 2024, la ora 09:34:05 (ora locală a României), s-a produs un cutremur slab cu magnitudinea de 3,7 în Marea Neagră, la o adâncime de 21,2 km.

Cutremurul a avut loc în apropierea orașului Sevastopol, la o distanță de 95 km”, se precizează pe site-ul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seism în Grecia, cu o zi înainte

Cu doar o zi înainte, seismologii au anunțat producerea unui cutremur de intensitate medie în sudul Greciei.

Cutremurul a avut loc la ora 07:20:52 (ora locală a României) și a avut o magnitudine de 4,7. „În ziua de 16 Ianuarie 2024, la ora 07:20:52 (ora locală a României), s-a produs un cutremur de intensitate medie cu magnitudinea de 4,7 în sudul Greciei, la o adâncime de 10,0 km.

Cutremurul a avut loc în apropierea orașelor Kalamata, Piraeus, Keratsini, Glyfada, Palaio Faliro, Nikaia, Kallithea, Korydallos, Nea Smyrni și Agios Dimitrios”, au transmis specialiștii.

Cutremur de 4,3 în România

Tot marți, 16 ianuarie 2024, a avut loc un cutremur de intensitate slabă, cu magnitudinea de 4,3, în România. Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 80 de kilometri.

A fost resimțit în orașele Focșani, Sfântu-Gheorghe, Buzău, Brașov, Bacău și Bârlad. „În ziua de 15 ianuarie 2024, la ora 11:01:49 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea un cutremur de intensitate medie cu magnitudinea de 4,3, la o adâncime de 80,0 km.

Cutremurul a avut loc în apropierea orașelor Focșani, Sfântu-Gheorghe, Buzău, Brașov, Bacău, Bârlad”, au transmis cei de la INCDFP.

„Trăiesc aici de 87 de ani și prima dată când am simțit pământul mișcându-se a fost azi. Am crezut că se prăbușește casa peste mine”, a povestit un localnic din zona Focșani. Cutremurul a fost de scurtă durată, însă destul de puternic pentru a trezi alarmele în multe locuințe. Specialiștii subliniază importanța pregătirii pentru astfel de evenimente și necesitatea verificării periodice a clădirilor pentru a asigura rezistența la cutremure.