Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Toți îi cunoaștem și îi iubim încă din copilărie. Preparăm rețetele tradiționale sau adaptate, folosind unt sau margarină, obținând de fiecare dată aceiași biscuiți spritați de casă, care sunt irezistibili!

Aromati, fragezi, se topesc în gură și rămân printre preferații biscuiților de casă, atât în timpul sărbătorilor, în special de Crăciun, cât și în alte perioade ale anului. Oricum ar fi, niciodată nu sunt suficienți!

Ingrediente:

  • 300 g unt
  • 160 g zahăr
  • 2 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un vârf de cuțit sare
  • 450 g făină albă
  • 6 g praf de copt

Preparare biscuiți spritați:

Preîncălzește cuptorul!

Mixează într-un bol untul împreună cu zahărul până devine spumos și zahărul se topește. Adaugă ouăle ușor bătute și continuă să mixezi.

Amestecă făina împreună cu sarea, zahărul vanilat și praful de copt și adaugă-le în bol.

Amestecă totul cu mixerul, inițial la viteză mică (nu te speria dacă pare granulos, se vor omogeniza imediat) și apoi mărește viteza mixerului și mixează până când compoziția devine omogenă.

Pune compoziția într-un pos cu duiul mare atașat sau, dacă nu ai, pregătește biscuiți spritați cu posul.

Modelează bastonașe din compoziție pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie de silicon.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace timp de 12-15 minute la 170-175 grade Celsius. Biscuiții trebuie să fie ușor rumeni pe margini, nu este necesar să se rumenească deasupra.

Lasă-i să se răcească timp de 30 de secunde, apoi presară zahăr pudră vanilinat deasupra. Manipulează-i după ce s-au răcit complet, altfel există riscul să se rupă când sunt calzi.

Eu am lăsat biscuiții spiritați și nepudrați, pentru cei care preferă mai puțin dulce.

Poftă bună!