Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Cine spune că nu poți mânca bine și în timpul postului?

Ingrediente:

  • 2 morcovi mari
  • 1 păstârnac
  • ½ rădăcină de pătrunjel
  • ½ rădăcină de țelină
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă de mărime medie
  • Zeamă de lămâie sau bors, după preferință
  • Frunze de leuștean și pătrunjel

Pregătirea pernițelor:

  • 2 cepe mari
  • 100 de grame orez alb
  • 100 de grame granule de soia fiartă
  • 3 lingurițe semințe de in măcinate
  • 4 linguri fulgi de ovăz
  • 2-4 linguri făină de grâu
  • Condimente după gust

Cum se prepara::

Călește păstârnacul, țelina și morcovii tăiați cubulețe în puțin ulei de floarea-soarelui. Într-o oală de 3-5 litri, pune ceapa întreagă și ardeiul, sare și adaugă legumele călite.

Lasă să fiarbă, iar după 30 de minute adaugă zeamă de lămâie sau bors pentru a-i da un gust acrisor.

Perisoarele se prepară astfel: călește ceapa tocată mărunt la care adaugi orezul spălat și lasă totul la foc mic.

Adaugă restul ingredientelor: granulele de soia și făina, împreună cu condimentele.

Formează din acest amestec perisoarele și fierbe-le în apă cu sare, iar apoi pune-le în supa de legume pregătită anterior.

Vei avea parte de o ciorbă de perisoare foarte gustoasă și astfel nu vei simți niciun efort alimentar în perioada postului.

Poftă bună!

Citeste si: Musaca de cartofi cu ciuperci

Ingrediente pentru musacă de cartofi cu ciuperci:

  • ½ kg cartofi albi
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 250 grame ciuperci proaspete sau din conservă
  • 1 ardei gras, roșu
  • 200 ml suc de roșii
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare și piper, după gust
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguță de cimbru
  • 1 lingură de făină
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Cum se pregătește rețeta de musacă de cartofi cu ciuperci:

Pentru pregătirea cartofilor, începeți prin a-i spăla bine și a-i pune într-o oală cu apă, fără a-i decoji.

Adăugați o linguriță de sare în apa care fierbe și lăsați-i să fiarbă până când sunt puși la testul cu furculița, cam 10-12 minute. După ce au fiert, scurgeți apa și lăsați-i să se răcească.

Între timp, pregătiți celelalte ingrediente. Curățați și tocați fin legumele. Dacă folosiți ciuperci proaspete, tăiați-le în bucăți mici. Dacă folosiți ciuperci conservate, asigurați-vă că le scurgeți bine.

Pentru prepararea umpluturii de musacă, căliți ceapa și usturoiul în ulei încins. Adăugați morcovii și ciupercile tăiate, apoi lăsați-le să fiarbă până devin moi.

Adăugați sucul de roșii, ardeiul, dafinul, cimbrul, sare și piper, și lăsați totul să fiarbă timp de aproximativ 10 minute. Adăugați usturoiul și lăsați sosul să se răcească.

Pregătiți cartofii tăiați rondele subțiri și ungeți-i ușor cu ulei. Așezați rondelele de cartofi într-o formă de copt unsă cu ulei, apoi turnați sosul de ciuperci peste ei și acoperiți cu restul de rondele de cartofi.

Amestecați făina cu apă, sare și piper și turnați peste stratul de cartofi. Puneți vasul la cuptor și lăsați-l să se coacă timp de aproximativ 15 minute la 200 de grade Celsius, până cartofii devin aurii și crocanți.

Serviți musacaua de cartofi cu ciuperci alături de o salată verde sau de legume, pentru o masă gustoasă și hrănitoare.