Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

 

În zilele următoare, România se va confrunta cu schimbări drastice ale vremii, datorită ciclonului care se apropie de țara noastră. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că vor avea loc fenomene meteo severe.

Într-un interviu acordat postului Antena 3 CNN, Elena Mateescu a descris fenomenele meteo așteptate în perioada următoare. De marți după-amiază până joi, se va instala o instabilitate atmosferică severă, caracterizată de ploi torențiale, cu cantități de apă care pot depăși 15-25 l/mp într-un interval scurt de timp. În anumite zone, cantitățile de apă pot ajunge la 30-40 l/mp.

Se așteaptă și condiții de grindină, iar vântul va sufla cu intensificări semnificative, cu viteze la rafală de 55-65 km/h, iar la munte de 70-80 km/h.

Din punct de vedere termic, temperaturile vor crește de la o zi la alta. Mâine se așteaptă temperaturi între 20 și 29 de grade Celsius, iar sfârșitul săptămânii poate aduce primele valori de 30 de grade pentru luna mai.

Și în Capitală se va înregistra o încălzire a vremii, deoarece de mâine se vor înregistra temperaturi maxime de 25-27 de grade Celsius. Totuși, de mâine după-amiază, este posibil să avem ploi temporar accentuate. Minimele, în toată țara, vor fi în creștere, variind între 11 și 17 grade Celsius.

Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică se va manifesta prin innorări temporar accentuate, averse torențiale și descărcări electrice în Oltenia, Banat și Crișana, local în Transilvania și Maramureș, iar izolat în restul regiunilor.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge la 15-20 l/mp și în unele zone, pot depăși 40 l/mp, existând posibilitatea apariției grindinei. Vântul va fi intens în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, unde vitezele vor depăși 60-70 km/h.