Românii respectă o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții de Revelion 2023, iar unele dintre ele au legătură inclusiv cu alimentele care se consumă în această noapte specială. Iată de ce se mănâncă struguri de Revelion 2023

De Revelion 2023, pe lângă preparatele care se consumă în mod normal la cina festivă, există o tradiție care spune că oamenii ar trebui să mănânce struguri.

Iată care este explicația, de ce se mănâncă struguri în noaptea dintre ani și câte boabe de strugure ar trebui să mănânce fiecare persoană la miezul nopții.

De ce se mănâncă struguri de Revelion 2023? 

De pe masa de sărbătoare de Revelion 2023 nu ar trebui să lipsească strugurii. Aceste fructe, pe lângă faptul că au o aromă specială, se spune că pot atrage norocul și belșugul în casă.

Obiceiul de a mânca struguri de Revelion vine Spania și America Latină. Aici, oamenii obișnuiesc ca la cumpăna dintre ani să mănânce 12 boabe de struguri. Se spune că fiecare boabă simbolizează câte o lună a anului și că așa pot avea parte de sănătate, fericire, noroc și belșug în noul an. Nu doar că oamenii trebuie să mănânce 12 boabe de struguri, ci trebuie să își pună și câte o dorință pentru fiecare boabă. 

Se spune că dorințele puse în noaptea dintre ani ajung să devină realitate mult mai repede, mai ales dacă sunt rostite din tot sufletul.

Astfel, de Revelion 2023 se mănâncă struguri pentru a avea parte de noroc în noul an, de spor în toate și de belșug.