Lista de Ingrediente pentru 5-6 borcane de 0,5 l:

-2,5 kg de dovlecel (greutate înainte de a îndepărta cuiburile de semințe)
-5-6 catei de usturoi

Ingrediente pentru Marinada:

-500 ml apă
-1 și 3/4 căni de zahăr
-1 lingura de seminte de mustar
-8 cuișoare
-10 boabe de ienibahar
-1 lingură plată de turmeric
-1 lingură plată de sare
-1 și 3/4 căni de oțet 9%.

Cum se prepara::

1. Spălați dovlecelul. Dacă are pielea moale – nu-l decojiți, dacă este mai tare – decojiți-l. Apoi, tăiați în soldatei de așa lungime încât să încapă într-un borcan de 0,5 l (înlăturați cuiburile de semințe). Aranjați strâns batoanele în borcane curate, sterlizate și uscate. Adăugați un cățel de usturoi în fiecare borcan.

2. Fierbeți apa cu zahăr și toate condimentele, apoi adăugați oțetul și mai fierbeți încă 5 minute, acoperit. Strecurați marindada fierbinte și turnați-o peste dovlecei. Închideți ermetic fiecare borcan. Puneti borcanele pentru aproximativ 8-10 minute într-o baie de apă.

Pofta buna sa aveti!