Lipii cu Brânză și Usturoi – O Delicatesă Rapidă și Savuroasă! 

Cine poate rezista combinației de brânză topită și usturoi aromat, totul pe un aluat crocant?  Aceste lipii sunt ideale pentru o gustare rapidă, o seară relaxantă cu prietenii sau chiar ca aperitiv la o cină specială.

Ingrediente necesare:

1 cățel de usturoi  (tocat fin)

150 g brânză rasă  (alege brânza preferată)

2 ouă

1 cană de făină (aprox. 150 g)

1,5 căni de lapte 

->

1 linguriță praf de copt

1 linguriță de sare

1 linguriță de zahăr

1 legătură de pătrunjel  (tocat mărunt)

1 lingură de ulei sau unt (după preferință)

Mod de preparare – Super ușor! 

Pregătiți ingredientele:

Radeți brânza și tocați fin usturoiul și pătrunjelul. 

Amestecul de făină:

Într-un bol mare, combinați făina cu praful de copt.

Ouăle & laptele:

Bateți ouăle cu sarea și zahărul într-un bol separat.

Încălziți ușor laptele și amestecați-l cu ouăle bătute. 

Combinați totul:

Turnați treptat amestecul de ouă și lapte peste făină, amestecând continuu.

Adăugați brânza rasăusturoiul tocat și pătrunjelul.

Încorporați uleiul sau untul topit, amestecând bine cu un tel. 

Prăjirea lipiilor:

Încingeți o tigaie neaderentă și prăjiți lipiile pe ambele părți, aproximativ 5 minute, până devin aurii și crocante. 

Rezultatul final?

Niște lipii aromatecrocante și pline de brânză topită, gata să fie savurate alături de o băutură caldă sau chiar simple! 

 Truc: Poți adăuga și puțin chili dacă îți place un pic de iuțeală!

Poftă bună!  Ai încercat această rețetă? Dă-ne de veste cum ți-a ieșit și împărtășește bucuria cu prietenii tăi!