Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

I. Pâine turcească în tigaie:

Această pâine plată reprezintă alternativa perfectă la pâinea obișnuită!

Ingrediente:

500g (4 căni) de făină

160ml (2/3 cană) de lapte cald

160ml (2/3 cană) de apă caldă

7g (2 lingurițe) de drojdie uscată

10g (1 lingură) de zahăr

6g (1 linguriță) de sare

20ml (1 lingură) de ulei de măsline

Preparare:

Într-un bol, amestecă laptele cald, apa caldă, drojdia uscată și zahărul. Amestecă bine.

Adaugă făina și sarea și amestecă cu o spatulă. Apoi, frământă aluatul cu mâinile până devine elastic.

Masează uleiul de măsline în aluat până devine neted. Ungi și partea de sus a aluatului cu ulei, acoperă-l și lasă-l să se odihnească timp de 1 oră.

Împarte aluatul în 6 părți și formează bile mici. Apoi, presează fiecare bilă cu ajutorul unui sucitor pentru a obține forma rotundă. Repetă procesul cu restul aluatului.

Încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare.

Coace fiecare pâine în tigaie timp de 1 minut sau până se formează bule la suprafață. Apoi, întoarce-o și mai las-o să se coacă înca un minut. Întoarce-o din nou, reduce căldura la minim și continuă să o gătești timp de 3-4 minute sau până se umflă. Mai întoarce-o o dată și mai coace-o încă 1-2 minute pe cealaltă parte.

Ungi fiecare pâine cu unt topit.

Presară pătrunjel tocat deasupra și servește-o.

Bucură-te de pâinea turcească în tigaie!

II. Pâinea turcească:

Aceasta este cea mai ușoară pâine pe care o vei face, deoarece nu necesită frământare, trebuie doar să amesteci ingredientele și să o formezi!

Ingrediente:

  • 500g de făină
  • 150ml de lapte cald
  • 150ml de apă caldă
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de drojdie uscată
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • pătrunjel tocat, fulgi de chili

Preparare:

Amestecă făina cu sarea și drojdia. Adaugă apa și laptele calde și frământă până când lichidele sunt absorbite.

Adaugă uleiul de măsline și frământă până obții un aluat neted (aproximativ 10 minute).

Modelează aluatul într-o bilă, unge-l cu ulei vegetal și lasă-l să se odihnească într-un loc cald timp de 1 oră sau până se dublează în mărime.

Când aluatul a crescut, împarte-l în 6 și formează bile mici.

Intinde fiecare pâine și așează-o într-o tigaie preîncălzită la foc mediu-mare. Coace timp de 5-6 minute (2,5-3 minute pe fiecare parte). Când întorci fiecare pâine, aceasta trebuie să se umfle și să formeze un buzunar în mijloc.

Ungi fiecare pâine fierbinte cu ulei, apoi presară deasupra pătrunjel tocat și fulgi de chili.

Bucură-te de pâinea turcească!