Bine ai venit sau revenit pe LaSepareu.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Lista de ingredient:
Ingrediente pentru aluat:

300 de grame de făină de grâu
100 grame de margarină
1 lingură grămadă de untură
1 ou
1 galbenus
2 linguri de praf de copt
o jumătate de cană de zahăr pudră

Ingrediente pentru umplutura de branza:

1 kg de brânză de vaci
200 g unt
2 căni de zahăr pudră
8 ouă mari (marimea L)
2 linguri pline de faina de grau
2 linguri pline de făină de cartofi (sau amidon de cartofi)
câteva picături de ulei
200 grame de stafide

Prepararea aluatului:

Puneți ingredientele menționate mai sus într-un vas, apoi frământați bine. Intindeti aluatul pe fundul unei tavi și pe părțile laterale ale tăvii de copt, făcând astfel o bază bună pentru masa de brânză.
Prepararea umpluturii:
Bagam branza de vaci intr-un blender sau o trecem printr-o sită metalică. Împărțiți în două parti egale. Se toarnă apă clocotită peste stafide si lasam timp de 10 minute, dupa care le scurgem.

Frecam untul cu 1 cană de zahăr pudră până devine pufos, apoi se adaugă, amestecand continuu, adaugam prima jumatate de brânza. Compozitia obtinuta trebuie să fie cat mai fina.
Albusurile le vom sapara de galbenusuri.
Separam albusurile de galbenusuri. Se bat gălbenușurile până se albesc cu un pahar de zahăr pudră și, de asemenea, amestecandu-se constant, se adaugă a doua parte de brânză lingură cu lingură. Apoi amestecam ambele compozitii . Adaugam făina și uleiul si mixam cu un mixer.

Batem albusurile spuma pana se intaresc. Mai întâi adaugam doar puțin în compozitia de brânză si amestecam. Apoi adăugați restul și amestecam foarte ușor cu restul compozitiei si adăugați stafidele.
Compozitia obtinuta, o turnam pe aluatul pregătit mai devreme.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, se coace pana se rumeneste, aproximativ 50-60 de minute sau pana se rumeneste.

Pofta buna sa aveti!