Ingrediente necesare:
- 4 ouă (la temperatura camerei)
- 100 g zahăr tos
- 50 g amidon
- 325 g iaurt grecesc
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tare și lucioasă.
Într-un alt bol, mixăm gălbenușurile cu zahărul vanilat, adăugând treptat și zahărul tos. Trebuie să obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.
Încorporăm iaurtul în compoziție, apoi adăugăm și amidonul. La final, incorporăm cu grijă spuma de albușuri.
Tapetăm o tavă de 18 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru 40-45 minute.
După ce prăjitura este coaptă și rumenită, o decorăm cu zahăr pudră și fructe după gust.
->
Savurați această delicioasă prăjitură cu iaurt cu poftă! Poftă bună!