Prăjitură de casă pe bază de iaurt – Rețetă fără ulei și fără făină

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g amidon
  • 325 g iaurt grecesc
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tare și lucioasă.

Într-un alt bol, mixăm gălbenușurile cu zahărul vanilat, adăugând treptat și zahărul tos. Trebuie să obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare.

Încorporăm iaurtul în compoziție, apoi adăugăm și amidonul. La final, incorporăm cu grijă spuma de albușuri.

Tapetăm o tavă de 18 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru 40-45 minute.

După ce prăjitura este coaptă și rumenită, o decorăm cu zahăr pudră și fructe după gust.

->

Savurați această delicioasă prăjitură cu iaurt cu poftă! Poftă bună!